De samaritaan

De samaritaan van Cilla & Rolf Börjlind: een corona-thriller

Het zevende deel van de Rönning & Stilton-reeks komt eraan! Tot nu toe zijn meer dan 250.000 boeken verkocht waarin Rönning en Stilton de hoofdrol spelen. Daar zullen er vanaf 19 april 2022 wel weer flink wat bij komen, want de nieuwe thriller van het Zweedse topduo Cilla & Rolf Börjlind is griezelig actueel. Hij gaat namelijk over de coronapandemie. De titel, De samaritaan, verwijst naar het centrale thema van deze thriller: is iemand die anderen wil helpen echt altijd een goed mens?

Het verhaal van De samaritaan

Wanneer Olivia Rönning wordt vermist, gaat haar collega Lisa Hedqvist samen met Tom Stilton naar haar op zoek. Stilton beëindigt daarvoor zelfs zijn zelfgekozen coronaquarantaine in de Stockholm-archipel. Het spoor leidt naar een afgelegen vakantiehuisje, dat echter in lichterlaaie staat wanneer ze er aankomen. In de nog nasmeulende resten wordt even later het verkoolde lichaam van een vrouw gevonden…

Intussen is Mette Olsäter, de inmiddels gepensioneerde leidinggevende van Olivia, benoemd tot nationale veiligheidscoördinator rondom de levering van de covid-vaccins. Maar iemand lijkt er alles aan te doen om de transporten te saboteren.

De samaritaan
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Over de auteurs

Cilla & Rolf Börjlind zijn de meest gevierde scenarioschrijvers van Zweden. Hun tientallen crimeseries en de verfilmingen daarvan worden gekenmerkt door sterke plots en charismatische personages, die worstelen met herkenbare conflicten. Hun inmiddels zevendelige thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton verschijnt in dertig landen.

De samaritaan (ISBN 978 94 005 1149 1) heeft 352 bladzijden en verschijnt op 19 april 2022.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.