waterbesparend opzetstuk voor de kraan van IKEA

ÅBÄCKEN: IKEA’s waterbesparende opzetstuk voor op de kraan

IKEA heeft weer iets nieuws: een ergonomisch ontworpen kraanopzetstuk met de naam ÅBÄCKEN. Met dit opzetstuk kun je wisselen tussen het vernevelen of sproeien van water uit de kraan. Daarmee bespaar je tot wel 95% kraanwater. IKEA ontwikkelde deze praktische en toegankelijke oplossing voor het verminderen van watergebruik van huishoudens samen met de innovatieve Zweedse startup Altered Company. Het opzetstuk past op alle IKEA-kranen én andere reguliere kranen. ÅBÄCKEN is vanaf nu verkrijgbaar in alle IKEA winkels en op IKEA.nl.

Drinkwaterschaarste

Wereldwijd heeft een op de drie mensen geen toegang tot veilig drinkwater. Zoet water wordt steeds schaarser. Ook in Nederland staat het drinkwateraanbod onder druk. Om het aanbod in de toekomst veilig te stellen, moet het waterverbruik drastisch omlaag. Om bij te dragen aan een duurzamer leven thuis, rust IKEA alle kranen en douchekoppen al uit met een beluchter die de waterdruk reguleert en zo de waterstroom vermindert. Met de toevoeging van een ÅBÄCKEN kraanopzetstuk – met name geschikt voor in de badkamer – wordt het waterverbruik nog verder teruggedrongen.

waterbesparend opzetstuk voor de kraan van IKEA
Foto: IKEA via Coebergh PR

Tot 95 procent waterbesparing

Het zwarte opzetstuk kan op alle IKEA mengkranen en andere reguliere kranen worden gemonteerd. Het vermindert de waterstroom tot slechts 0,25 liter per minuut in nevelstand en tot 1,9 liter per minuut in sproeistand. Het opzetstuk bespaart tot 95 procent water bij verneveling en tot 66 procent water bij sproeien (vergeleken met een kraan zonder ÅBÄCKEN met een gemiddelde waterstroom van 5,7 liter per minuut). Dankzij het ergonomische design is wisselen tussen de twee standen heel eenvoudig.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Duurzamer leven thuis

IKEA wil voor zoveel mogelijk mensen een beter dagelijks bestaan realiseren met zo min mogelijk impact op het milieu. Als bekende grote retailer voelt IKEA de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een oplossing en duurzame consumptie te bevorderen. Met de introductie van het ÅBÄCKEN-kraanopzetstuk wil IKEA het voor consumenten makkelijker maken om water te besparen.

Je vindt het waterbesparende opzetstuk voor op de kraan hier bij IKEA.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.