Liefde en onrecht in de Zweedse serie A royal secret (En kunglig affär)

Je kunt nu een nieuwe historische dramaserie uit Zweden streamen op myLum: A royal secret (En kunglig affär). De serie is gebaseerd op een waargebeurde verhaal en gaat over de verboden liefde tussen de Zweedse koning Gustav V en Kurt Haijby. Deze moest koste wat kost verborgen blijven voor het publiek. Toen hun relatie toch bekend werd, leidde dit tot een van de ergste gerechtelijke dwalingen uit de Zweedse geschiedenis. Op 25 januari 2022 verschijnt de serie ook op dvd.

Het verhaal van A royal secret

In een laatste poging om zijn restaurant te redden, vraagt ex-gevangene Kurt Haijby (Sverrir Gudnason uit Borg/McEnroe en Love me) om een privé-audiëntie bij koning Gustav V van Zweden (Staffan Göthe uit Bäckström). Tot grote verrassing van Kurts vrouw Anna (Sanna Krepper) wil de koning hem wel ontvangen. Wat begint als een formele ontmoeting tussen de restaurantuitbater en de koning, verandert al snel in een geheime en gepassioneerde relatie. Het Hof stelt intussen alles in het werk om de kroon te beschermen tegen een dreigend schandaal.

Kurt krijgt de kans om zijn kant van het verhaal aan het publiek te vertellen. Maar het toegeven van zijn homoseksualiteit zorgt voor een publiek schandaal dat voor altijd een smet zal werpen op de geschiedenis van Zweden.

serie a royal secret
Foto: Lumière

Kijk A royal secret zelf

A royal secret bestaat uit vier afleveringen van 45 minuten en is nu te streamen bij myLum. Op 25 januari 2022 verschijnt de serie ook op dvd.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.