serie a royal secret

Liefde en onrecht in de Zweedse serie A royal secret (En kunglig affär)

De historische dramaserie uit Zweden A royal secret (En kunglig affär) is gebaseerd op een waargebeurde verhaal en gaat over de verboden liefde tussen de Zweedse koning Gustav V en Kurt Haijby. Deze moest koste wat kost verborgen blijven voor het publiek. Toen hun relatie toch bekend werd, leidde dit tot een van de ergste gerechtelijke dwalingen uit de Zweedse geschiedenis.

Het verhaal van A royal secret

In een laatste poging om zijn restaurant te redden, vraagt ex-gevangene Kurt Haijby (Sverrir Gudnason uit Borg/McEnroe en Love me) om een privé-audiëntie bij koning Gustav V van Zweden (Staffan Göthe uit Bäckström). Tot grote verrassing van Kurts vrouw Anna (Sanna Krepper) wil de koning hem wel ontvangen. Wat begint als een formele ontmoeting tussen de restaurantuitbater en de koning, verandert al snel in een geheime en gepassioneerde relatie. Het Hof stelt intussen alles in het werk om de kroon te beschermen tegen een dreigend schandaal.

Kurt krijgt de kans om zijn kant van het verhaal aan het publiek te vertellen. Maar het toegeven van zijn homoseksualiteit zorgt voor een publiek schandaal dat voor altijd een smet zal werpen op de geschiedenis van Zweden.

serie a royal secret
Foto: Lumière

Kijk A royal secret zelf

A royal secret bestaat uit vier afleveringen van 45 minuten en is beschikbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.