Zweedse kerstzeepjes

De schitterende kerstzeepjes van Victoria uit Zweden

Ben jij al bezig met je kerstinkopen? Of misschien wel met het maken van een verlanglijstje? Voor echte fans van Zweden heb ik nog wel een leuke tip: de schitterende kerstzeepjes van Victoria uit Zweden. Ik kwam ze tegen in webwinkel Boukmans & Van Ymen en heb er inmiddels zelf ook een paar in huis. Ze ruiken niet alleen heerlijk, maar hebben ook nog eens een nostalgische verpakking in kerstsferen, waardoor het stuk voor stuk echt cadeautjes zijn. En met de kortingscode SL-25 krijg je tot 22 december 2022 25% korting op deze mooie en heerlijk ruikende Zweedse zeepjes.

Over Victoria uit Zweden

Victoria Scandinavian Soap AB is een Zweeds familiebedrijf dat al bestaat sinds 1905. Het werd opgericht in Helsingborg en is hofleverancier van het Zweedse koningshuis. Het bedrijf produceert al sinds het begin van de 20e eeuw zeep van topkwaliteit. Combineer al die ervaring met alle innovaties die ze in de loop der jaren hebben bedacht en het resultaat zijn bekende namen zoals Cremosin en Lanolin-Ägg-Tvål, die de hele wereld over gaan.

victoriazeep uit zweden
  • Cremosin is de oudste nog lopende productreeks van Victoria: deze zeep wordt al sinds 1923 gemaakt en verkocht in Zweden. Deze ietwat nostalgische zeep heeft een tijdloos ontwerp en een verfijnde geur van onder andere citroen en kaneelhout. Het is een echte klassieker die al generaties lang populair is in veel Zweedse huishoudens.
  • Iets anders dat al generaties lang traditie was in Zweden, was het zelf maken van gezichtsmaskers van glycerine, rozenwater en eiwit. Op basis van dit idee ontwikkelde Victoria een eiwitzeep speciaal voor je gezicht. Het werd een groot succes. De unieke zeep bevat onder andere lanoline en rozenwater – perfect om je poriën te reinigen en je huid een mooie teint te geven.

Kerstzeepjes van Victoria

Een bijzonder soort zepen van Victoria zijn de kerstzeepjes. Die zien er zo mooi uit! Zowel van de doosjes als van de zepen zelf wordt echt werk gemaakt. En ze ruiken heerlijk.

Het kleine God Jul-zeepje dat je hieronder links ziet (50g) zit in een schattig doosje met een ontwerp uit de jaren 30 erop. Er zijn 7 verschillende zeepjes, die je allemaal op hun eigen manier fijne feestdagen wensen. Op de zeep zelf staat ook nog een vriendelijke tekst – in mijn geval aan de ene kant “Make a wish” en op de andere kant “Merry Christmas from Sweden”. Deze kleine zeepjes ruiken naar mandarijn, kaneel, amandel, vanille, sinaasappel en kruidnagel – echt geuren die bij Kerstmis in Zweden horen.

In de grotere doos (rechts) zitten twee God Jul-kerstzepen van 140 gram, die een en al Zweedse kersttraditie uitstralen. Ze zijn gemaakt met een zeeppons uit de jaren 30 met de afdruk van een kerstboom. Ook de geur doet natuurlijk denken aan een Zweedse kerst. Bij mij staat de kerstman op de doos, maar er is ook een rendierverpakking.

Zweedse zeep van Victoria

Meer Zweedse kerstzeepjes

Als je een kijkje neemt bij de Zweedse producten op de website van Boukmans en Van Ymen, kom je deze kerstzeepjes vanzelf tegen. Het zijn er zelfs zoveel, dat het moeilijk is om een keuze te maken. Kies je voor een kerstengel of -kabouter, of toch voor een slee of een rendier?

Zweedse kerstzeepjes
Afbeeldingen met dank aan Boukmans & Van Ymen

Korting op Zweedse kerstzeepjes

Vind jij deze Zweedse kerstzeepjes ook zo mooi? Profiteer dan nu meteen van de korting die je nu als lezer van Scandinavisch Leven krijgt op deze zeepjes. Met de kortingscode SL-25 krijg je tot 22 december 2022 25% korting op je bestelling. Veel plezier met uitkiezen!

(En Boukmans en Van Ymen heeft nog veel meer leuks en lekkers uit Zweden in de webshop staan. Hier vind je alle Zweedse producten van Boukmans en Van Ymen bij elkaar. )

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door Boukmans & Van Ymen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.