urtekram producten met geuren tegen muggen

Lekkere geuren om muggen mee te verjagen

Elke nacht hoor ik hem weer. Die irritante mug. Of zouden het er meer zijn? Of steeds andere? Hoe dan ook, muggen kunnen je flink wakker houden met hun gezoem – of met het gejeuk van de bulten die ze veroorzaken. Als je – zoals wij – van wandelen en kamperen houdt en dus lekker veel buiten bent in de zomer, kom je ze ook buiten de slaapkamer volop tegen. Natuurlijk zijn er chemische middeltjes om muggen op afstand te houden, maar wist je dat je met natuurlijke geuren ook al iets kunt doen om te voorkomen dat er een mug op jouw huid landt? Zo ga ik vanavond maar eens douchen met de geuren rozemarijn en citroengras – want daar schijnen muggen echt niet van te houden.

Geuren waar muggen niet van houden

Een tijdje geleden deed ik (voor mijn website over vakantie vieren in Zweden) onderzoek naar manieren om muggen op afstand te houden. Want veel mensen maken zich zorgen over de hoeveelheid muggen in Zweden – hoewel het onze ervaring is dat het meestal reuze meevalt. Mochten er toch veel muggen zijn, dan zijn er allerlei middeltjes om daar iets tegen te doen. Maar niet iedereen wil chemische middeltjes gebruiken.

Gelukkig zijn er ook natuurlijke geuren waar muggen niet van houden. De volgende tips kwam ik tegen om muggen mee op afstand te houden:

  • citrusgeuren
  • rozemarijn
  • lavendel
  • munt
  • eucalyptus
  • teatree
  • geranium
  • kokosolie
  • kruidnagel
  • koffiedik

Dat van de citrusgeuren wist ik wel. Niet voor niets kun je in kampeerwinkels altijd wel citronellakaarsen kopen. Maar dat ook rozemarijn en lavendel kunnen helpen tegen overlast van muggen, dat wist ik niet. En dat komt wel heel goed uit, want ik ben gek op die geuren!

Douchen met frisse citroengras

Toen ik dit alles teruglas – naar aanleiding van die mug die elke nacht opduikt in mijn slaapkamer – bedacht ik me dat ik al een tijdje geleden heel enthousiast was over de geur Wild Lemongrass van Urtekram Nordic Beauty. Behalve wilde limoengras en citrus zit daar ook aloe vera en hyaluronzuur in om je huid en haar te verzorgen en hydrateren. Urtekram heeft shampoo en conditioner met deze geur, maar ook body wash en body lotion en producten voor je gezichtsverzorging. Ik vond ze allemaal heel fijn. En het zou dus best eens kunnen dat ik nu een extra reden heb gevonden om ze te gebruiken: tegen de muggen.

urtekram producten met geuren tegen muggen

Haren die ruiken naar rozemarijn

Maar ik wilde ook nog wel een nieuwe geur van Urtekram proberen. Rozemarijn vind ik namelijk ook echt heel lekker ruiken. Ik zag dat Urtekram shampoo heeft met deze geur, dus die wil ik ook wel eens proberen. Eigenlijk is de shampoo voor fijn haar, maar hij ruikt vast net zo lekker als ik mijn dikke haardos ermee was. Ook in deze shampoo zit verzachtende aloe vera, en daarnaast ook nog glycerine. Er is ook een bijbehorende conditioner.

De producten van Urtekram zijn voor 99-100% van natuurlijke oorsprong. Kijk het zeker nog even na per product, maar vaak zijn ze ook vegan en Ecocert-gecertificeerd. Veel verpakkingen van Urtekram zijn gemaakt van plantaardig materiaal op basis van de ongebruikte delen van suikerriet. Nog een goede reden om voor dit Scandinavische merk te kiezen.

Ik ga het proberen! Heb jij ervaring met het gebruiken van natuurlijke geuren tegen muggen?

Update: heerlijk geslapen!

Eén nacht is natuurlijk geen bewijs voor een goede werking, maar… ik heb de mug vannacht niet gehoord! Ik slaap sowieso altijd beter na een lekkere douche, en al helemaal als ik producten gebruik die ik zo lekker vind ruiken. Ik kroop met een heel fris gevoel in bed en heb geslapen als een roosje. Dit houden we erin 🙂

De producten van Urtekram zijn onder andere verkrijgbaar bij bol.com en Holland & Barrett. Meer informatie over de producten vind je op de website van Urtekram.

Ik kreeg deze producten toegestuurd voor Scandinavisch Leven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.