Kijken: de historische serie Margrete Queen of the North

Er staat weer een mooie nieuwe serie op myLum: Margrete Queen of the North (oorspronkelijke Deense titel: Margrete den Første). Zelf was ik meteen al tijdens de intro onder de indruk van de prachtige beelden. Als je houdt van de Noorse natuur en geïnteresseerd bent in Scandinavische geschiedenis, is deze serie zeker een aanrader. En je ziet er ook nog eens enkele grote Scandinavische acteurs in terug, zoals Trine Dyrholm, Jakob Oftebro en Magnus Krepper.

Het verhaal van Margrete Queen of the North

De serie Margrete Queen of the North gaat over een van de machtigste vrouwen in de Europese geschiedenis. De serie is fictie, maar wel gebaseerd op gebeurtenissen die echt hebben plaatsgevonden.

Aan het begin van de eerste aflevering is het 1402. Koningin Margrete heeft bereikt wat een man nooit eerder is gelukt: ze heeft Denemarken, Noorwegen en Zweden samengebracht in een vreedzame unie. Aan het hoofd van die unie staat zij zelf, samen met haar geadopteerde zoon Erik. Margrete bouwt verder aan een Scandinavische grootmacht en hierbij weet ze heel slim sleutelfiguren om zich heen te verzamelen, van piraten tot kerkleiders. Om de status van de unie veilig te stellen, plant Margrete bovendien een alliantie met Engeland door middel van een gearrangeerd huwelijk tussen Erik en een Engelse prinses.

Margrete Queen of the North
Foto: Dušan Martinček via Lumière

Samenzweringen en dreigingen

Maar het is ook duidelijk dat met de vrede tussen Denemarken, Noorwegen en Zweden lang niet al het onderlinge wantrouwen is weggenomen. Bovendien is er de dreiging van de Duitsers, die al op Gotland zitten. Al snel wordt duidelijk dat een groep vijanden van Margrete een meedogenloos complot tegen haar aan het smeden is. Achter de dikke kasteelmuren in het Scandinavië van 1402 spelen zich heel wat intriges af en het is nog maar de vraag of Margrete zich daar uit zal kunnen redden…

Bekende regisseur en cast

Margrete Queen of the North is geregisseerd door Charlotte Sieling, die ook Borgen, The Killing, The Bridge en Homeland op haar naam heeft staan. In de cast zie je onder andere Trine Dyrholm (The Legacy) en Jakob Oftebro (Agent Hamilton) terug.

Waar is Margrete Queen of the North te zien?

Margrete Queen of the North bestaat uit drie afleveringen van 40 minuten en is nu te zien op myLum. Vanaf 27 september is de serie ook verkrijgbaar op dvd. Behalve Deens, Zweeds en Noors wordt er ook Engels, Frans en Duits gesproken in de serie.

Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.