love and anarchy

Tweede seizoen van Zweedse serie Love and Anarchy komt eraan

Ik ben een groot fan van de Zweedse actrice Ida Engvoll. Ik kende haar bijvoorbeeld uit The Team en het eerste seizoen van Rebecka Martinsson. Maar in Love and Anarchy (Kärlek och Anarki in het Zweeds) is ze nu eens geen speurder, maar een hardwerkende moeder die wel een break van haar werk- en gezinsleven kan gebruiken. In het eerste seizoen raakte ze verwikkeld in een bizar spelletje, dat steeds verder uit de hand liep. Nu heb ik gelezen dat er een tweede seizoen op komst is en ik ben benieuwd hoe het daarin verdergaat!

Netflix original

Love and Anarchy is een Netflix Original – de tweede Zweedse na Quicksand. Hoewel de serie Quicksand iets heel anders is, kan ik hem je zeker aanraden. Deze Zweedse Netflix Original draait om het hoe en waarom van een schietpartij op een middelbare school. Als kijker zit je heel lang in onzekerheid: wat is er nou werkelijk gebeurd?

Deze tweede Zweedse Netflix Original is een stuk luchtiger – hoewel het spelletje dat erin gespeeld wordt wel degelijk grote gevolgen kan hebben…

Het verhaal van Love and Anarchy

Sofie, de hoofdrolspeler van Love and Anarchy gespeeld door Ida Engvoll, is een getrouwde moeder met twee kinderen. Daarnaast is ze een ambitieuze consultant. Ze lijkt het allemaal te hebben: een fijn gezin, een mooi huis en een succesvolle carrière. Toch merk je al vanaf het allereerste begin dat ze iets mist.

love and anarchy
Foto: Netflix via Ovide Agency

Dan begint ze aan haar nieuwe klus: de reorganisatie van een uitgeverij. Daar zorgt de jonge IT’er Max (gespeeld door Björn Mosten) er al snel voor dat haar werkdagen allesbehalve saai zijn. De twee raken verwikkeld in een spel waarbij ze elkaar uitdagen om steeds vreemdere dingen te doen. Al gauw heeft dit spel ook zo zijn invloed op Sofies privéleven, waaronder haar band met haar nogal dominante man en haar excentrieke vader.

Je ziet in deze serie trouwens ook de Zweedse acteur Björn Kjellman terug als de (nogal zwakke) directeur van de uitgeverij. Hem kende ik al uit enkele andere Zweedse films en series op Netflix, zoals Jag älskar dig, Delhis vackrasta händer en Fallet. Ook was hij te zien in de Zweedse serie Heder.

Al met al is Love and Anarchy een erg vermakelijke afwisseling als je houdt van Scandinavische series, maar even iets vrolijkers wilt dan de zoveelste jacht op een moordenaar of terrorist.

Waar is Love and Anarchy te zien?

Seizoen 1 van Love and Anarchy is te streamen op Netflix.

Inmiddels heeft Netflix opdracht gegeven voor een tweede seizoen. De opnames beginnen in 2021 en het tweede seizoen zal waarschijnlijk in 2022 te zien zijn.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Bekijk hier alvast de trailer van seizoen 1:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.