the team serie

The Team: Europese serie met een Deense rode draad. Nu ook seizoen 2!

Ik heb er lang naar uitgekeken na het zien van het eerste seizoen van de serie The Team en nu is het zover: een tweede seizoen met drie nieuwe hoofdrolspelers. The Team is en blijft een internationale serie, maar seizoen 2 begint wel met gruwelijke gebeurtenissen in een Deens moeras…

The Team 2
Foto Sofie Silbermann via The Publicity Company/Lumiere Crime Series

Seizoen 1 van de serie The Team

In het verhaal van seizoen 1 van de serie The Team vormen de Deen Harald Bjørn (Lars Mikkelsen), de Duitse Jackie Mueller (Jasmin Gerat) en Alicia Verbeek (Veerle Beatens) uit België een Europees team in de strijd tegen de internationale misdaad. Die strijd brengt ze in Den Haag, Antwepen, Kopenhagen, Berlijn, Oostenrijk en Litouwen. Onderling spreken de leden van The Team Engels, maar met landgenoten spreken ze hun eigen taal. Geen vreemde situaties dus zoals je die in andere films en series wel tegenkomt, als een verhaal zich bijvoorbeeld afspeelt in Zweden, maar iedereen op wonderbaarlijke wijze Engels spreekt. Dat vind ik als taalliefhebber erg fijn.

Lars Mikkelsen in de serie The Team
Foto: Sofie Silbermann via Lumière Crime Series

Het begint allemaal als in de steden Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen drie prostituees worden vermoord, nadat ze alle drie bezoek hebben gekregen van dezelfde man. Bovendien worden ze op dezelfde manier aangetroffen: ze zijn in hun linkeroog geschoten en ze missen een vinger. The Team wordt samengesteld en het is meteen duidelijk dat twee van de drie teamleden een beladen geschiedenis delen.

Bekijk hier de trailer van seizoen 1:

Grotendeels Deens team

The Team 1 is een Duits-Deens-Belgisch-Oostenrijkse coproductie, maar een grotendeels Deens team geeft de serie het gevoel en de kwaliteit van Nordic Noir en Deense series als The Killing en Those who kill. Hij is geschreven door Mai Brostrøm en Peter Thorsboe en geregisseerd door Kathrine Windfeld en Kasper Gaardsø. De serie ging in 2015 dan ook in première op de Deense televisie. The Team 1 werd een internationaal succes met hoge kijkcijfers in onder andere België, Denemarken en Noorwegen. Er keken meer dan tien miljoen mensen naar, verspreid over tien landen en zenders.

Nu ook The Team seizoen 2

En nu is er dus ook The Team 2. Eindelijk! Hierin moet een nieuw team een meervoudige moordzaak oplossen. Je kunt het nieuwe seizoen vanaf maandag 23 juli bekijken bij Lumière en op 24 augustus komt de dvd met alle 8 afleveringen van The Team 2 uit. Je kunt de serie ook streamen op lumiereseries.com.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Het begint allemaal wanneer in een Deens moerasgebied zes mensen worden vermoord, onder wie twee Belgische zussen die contact hadden met een extremistische militie. Alleen de jonge Syrische Malu weet te ontsnappen. Bij de slachtoffers worden documenten gevonden over de handel in roofkunst door een terreurorganisatie. Malu blijkt twee delen van een uit Syrië gesmokkeld goudreliëf bij zich te hebben gehad. De andere delen van het kunstwerk had haar vermoorde vriend Faris, maar zijn nu in handen van de moordenaars.

The Team 2
Foto: Marion von der Mehden via The Publicity Company/Lumiere Crime Series

Europol stelt een internationaal onderzoeksteam samen, dat bestaat uit de Deense rechercheur Nelly Winther (Marie Bach Hansen oftewel Signe uit The Legacy), de Duitse commissaris Gregor Weiss (Jürgen Vogel) en de Belgische terreurexpert Paula Liekens (Lynn Van Royen). Beetje bij beetje legt het onderzoeksteam een internationaal netwerk in illegale kunsthandel bloot, waar onder meer een officier van de Syrische geheime dienst en rijke Oostenrijkers deel van uitmaken. De daders zoeken Malu om het kunstwerk compleet te krijgen, maar het onderzoeksteam wil haar eerst vinden. Dan wordt de druk ook nog eens opgevoerd omdat er een grote aanslag staat te gebeuren.

Ik ben heel benieuwd!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

11 reacties

  1. Hoi Sandra, deze serie zou ik erg graag willen kijken. Heb jij enig idee waar ik deze kan vinden? Is nog niet uit op dvd geloof ik he? Of wordt hij binnenkort nog op tv uitgezonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.