Gladiator, boek uit de Oxen-serie

Gladiator: vijfde thriller in de Deense Oxen-reeks

Hoera, hij is er! De vijfde thriller in de ijzersterke Deense Oxen-reeks – al moet ik toegeven dat het de eerste wordt die ik ga lezen. De reeks schijnt verslavend en dodelijk spannend te zijn, vol verrassende plotwendingen en echt iets voor de liefhebbers van Jo Nesbø, Lars Kepler en Max Seeck. Ik ben benieuwd!

Het verhaal van Gladiator

In Gladiator is voormalig topmilitair Niels Oxen met tegenzin begonnen aan de behandeling van de PTSS die hem al jaren plaagt. Een psycholoog haalt hem over om tijdens een survivaltrip naar een afgelegen gebied mentor te worden van een groep veteranen die ook lijden aan PTSS.

Als Niels thuiskomt, wordt hij opgewacht door een oude bekende: Axel Mossman van PET. Axel is met tegenzin met pensioen gegaan, maar is door zijn opvolger naar Oxen gestuurd om hem te vragen PET te helpen in een explosieve zaak. Een aantal oorlogsveteranen is op verschillende plaatsen in het land geliquideerd en de vaardigheden van Oxen als ervaren soldaat en als scherpzinnig onderzoeker zijn nodig om de zaak op te lossen.

Wanneer Oxen akkoord gaat, wordt hij herenigd met zijn oude partner en vriendin Margrethe Franck. Samen proberen de twee de vele losse eindjes van deze complexe zaak te verbinden.

Maar midden in het onderzoek verliest Margrethe Franck plotseling het contact met Oxen. Hij lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn en Margrethe begint aan een wanhopige zoektocht. Oxen levert op zijn beurt een strijd op leven en dood met onbekende vijanden, die geen enkele waarde lijken te hechten aan menselijk leven.

Gladiator, boek uit de Oxen-serie
Foto met dank aan de uitgever

Over de auteur

Jens Henrik Jensen (1963) is auteur en journalist. Voordat hij definitief doorbrak met De hondenmoorden, het eerste deel van zijn fenomenale Oxen-reeks, had hij al diverse thrillers geschreven. Met het tweede boek over de getraumatiseerde oorlogsveteraan Niels Oxen, De schaduwmannen, vestigde hij definitief zijn naam bij de top van de Deense thrillerschrijvers. Inmiddels zijn ook het derde en vierde deel in de reeks, Bevroren vlammen en Wolf, verschenen. En nu is er dus ook nummer 5. De boeken van Jensen verschijnen in veertien Europese landen.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Oxen wordt een tv-serie

Ben je gek op Scandinavische series? Dan vind je het vast wel leuk te weten dat de filmrechten van OXEN zijn verkocht aan SF Studios, de grootste filmmaatschappij van Scandinavië.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.