Nu verkrijgbaar: verhalenbundel Rateiland van Jo Nesbø

Op 19 mei is bij uitgeverij Cargo het nieuwe boek van Jo Nesbø verschenen: de verhalenbundel Rateiland (oorspronkelijke titel: Rotteøya og andre fortellinger). Hierin schetst de grootmeester van de Scandinavische spanning in vijf verhalen een ijzingwekkend beeld van een nieuwe wereld. Hoe komt onze wereld eruit te zien als er een pandemie komt waartegen geen vaccin bestand is?

De winnaar van de winactie heeft inmiddels bericht gehad.

De verhalen van Rateiland

In Rateiland is dat precies wat er speelt. Deze pandemie laat zich niet bedwingen door een vaccin of een tijdje binnen blijven. Wat dan wel?

Aan de westkust van de Verenigde Staten probeert een groep wetenschappers een veilige haven in zee te creëren. Intussen heerst op straat een dodelijke strijd om simpelweg te kunnen overleven.

De zoon van de rijkste tech-goeroe ter wereld heeft zich aangesloten bij een van de vele bendes die dood en verderf zaaien. Op een avond overvallen en vermoorden ze een jonge vrouw. Haar vader zint op wraak, en hij heeft meer middelen tot zijn beschikking dan de bende ooit had kunnen vermoeden.

Rateiland bevat vijf ijzersterke verhalen die een meedogenloos en griezelig beeld laten zien van een wereld die verdacht veel lijkt op de onze. Jo Nesbø weet met zijn kenmerkende vakmanschap de spanning zo ver op te voeren, dat de lezer zal moeten concluderen dat de wereld in deze verhalen best weleens realiteit zou kunnen worden.

Afbeelding met dank aan de uitgever. Omslagontwerp: Buro Blikgoed

Over de auteur

Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen. Hij won al vele prijzen voor zijn boeken en zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven. Wereldwijd verkocht hij meer dan 33 miljoen exemplaren.

Lees Rateiland zelf

Rateiland (ISBN978 94 031 3841 1) is verschenen bij uitgeverij Cargo en heeft 352 bladzijden. Het boek is vertaald door Annelies de Vroom.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

De winnaar van de winactie heeft inmiddels bericht gehad.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

51 reacties

  • Nog niets gelezen van deze schrijver maar hoe dit boek beschreven is lijkt mij reuze spannend (en hopelijk niet waar 🤦🏻‍♀️)

  • Jo Nesbo behoort zeker tot één van mijn favorieten Scandinavische schrijvers. Ik weet niet wat het is, maar de stijl spreekt me aan. Ook series, films van Scandinavisch makelaardij hebben iets, iets ruws en puur denk ik.

  • Jo Nesbø staat nog altijd op mijn lijstje om te lezen, maar nog niet aan toegekomen door de waan van de dag. Misschien deze zomer als ik op vakantie in Noorwegen ben?

 1. Ik zou denken van wel maar kan zo geen enkele titel noemen. Met als bij films ben ik daar heel slecht in helaas. Ben erg benieuwd naar Rateiland in ieder geval!

 2. Ik ben dol op het lezen van skandinavische boeken.
  Doch van deze auteur spijtig genoeg nog niets gelezen .
  Dit boek ziet er wel echt heel spannend uit.
  Daarom waag ik hier mijn kans ..🍀

 3. Zo ongeveer alles van hem gelezen. Was m’n eerste Scandinavië ervaring. Na mijn eerste reis naar Noorwegen was ik verkocht. Aan Scandinavië én de Scandinavische auteurs. Zag van de week al dat het nieuwe boek er was. Staat dus al op m’n Hebban.nl lijstje.

 4. Ik ben erg benieuwd naar deze schrijver, en dit boek klinkt erg spannend.
  Helaas heb ik nog geen boek van hem gelezen. Maar daar komt verandering in!

 5. Ik heb veel boeken via de bieb geleden en heb er ook in mijn bezit. Ik heb niet echt een favoriet. Vaak kan ik het boek niet wegleggen waardoor ik slaap te kort kom.

 6. Ik kijk veel Scandinavische series, vooral politieseries, en ook films.
  Van de boeken is Anna, Hanna en Johanna een favoriete titel voor mij.
  Scandinavische thrillers heb ik nog niet echt gelezen dus ik ben wel benieuwd wat ik van dit boek zou vinden.

 7. Nagenoeg alles gelezen,altijd spannend een boek van Nesbø. Moeilijk om een favoriet te kiezen maar ik kies dan : De Zoon
  Erg benieuwd naar deze verhalenbundel!

 8. Ik ben groot fan van Jo Nesbø. Heb al meerdere boeken van hem gelezen, volgensmij onderhand al alles van wat er bij ons in de bibliotheek ligt. Kort geleden kreeg ik zijn boekenweekgeschenk ‘de jaloezieman’, deze vond ik erg goed, maar de sneeuwman blijft toch mijn favoriet! Kan niet wachten om zijn nieuwe boek te lezen ☺️

 9. Er zit hier iemand helemaal te stuiteren. Groot fan van de boeken van Jo Nesbø. Favoriete Nesbø boek ‘de sneeuwman’. Heeft verder alles van hem gelezen en is erg benieuwd naar dit boek.

 10. Weer veel Scandinavisch nieuws!

  Kijk ook een op de site van de Volksuniversiteit Breda. Bij cursus lezen-b zeven boeken die zich om de noordpoolcirkel afspelen!

 11. Het is geen wonder dat er in Scandinavië niet zo veel mensen wonen. De helft van de bevolking moet wel haast uitgemoord zijn om inspiratie te geven voor al die Thriller-schrijvers in die regio. Dus moet JO NESBØ wel goede boeken schrijven om in het oog te springen bij de lezers. Daar slaagt hij in.

 12. Ik ben een grote fan van Jo nesbø zijn boeken, vooral de harry hole reeks. Om er eentje uit te halen vind ik lastig, zijn verhalen boeien altijd. Graag maak ik kans zodat ik lekker op vakantie weer van zijn verhalen kan genieten.

 13. Ik heb volgens mij bijna alle boeken van hem gelezen. Ben absoluut favoriet van Scandinavische thrillers. Wat Arnaldur Indridason voor IJsland betekent is Jo Nesbø voor Noorwegen. Als vaak bezochte vakantielanden is het extra leuk om plekken te herkennen waar de plots spelen.

 14. hey, hey, Sandra
  Ik volg niks, lees geen twitter, ben nauwelijks op fb, heb geen smartphone om de hele dag van alles en (vooral niks) in de gaten te houden, maar als ik via jouw nieuwsbrief lees over de nieuwste Jo Nesbo dan zit ik meteen overeind ! en mail als een bezetene deze mail ! laat mij ajb winnen , ik lees altijd je nieuwsbrief , heb de kalender al lang gedownload, ben gek op zweden en op al jouw informatie over scandinavie. ….
  ik ken alle boeken van Jo , heb alles al meerdere keren gelezen , en las dus nu weer bij jou als eerste van zijn nieuwe boek !! hureey, dank ook weer voor deze update. låt den bästa vinna !!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.