Mei 2022 verkrijgbaar: verhalenbundel Rateiland van Jo Nesbø

Op 19 mei verschijnt bij uitgeverij Cargo het nieuwe boek van Jo Nesbø: de verhalenbundel Rateiland (oorspronkelijke titel: Rotteøya og andre fortellinger). Hierin schetst de grootmeester van de Scandinavische spanning in vijf verhalen een ijzingwekkend beeld van een nieuwe wereld. Hoe komt onze wereld eruit te zien als er een pandemie komt waartegen geen vaccin bestand is?

De verhalen van Rateiland

In Rateiland is dat precies wat er speelt. Deze pandemie laat zich niet bedwingen door een vaccin of een tijdje binnen blijven. Wat dan wel?

Aan de westkust van de Verenigde Staten probeert een groep wetenschappers een veilige haven in zee te creëren. Intussen heerst op straat een dodelijke strijd om simpelweg te kunnen overleven.

De zoon van de rijkste tech-goeroe ter wereld heeft zich aangesloten bij een van de vele bendes die dood en verderf zaaien. Op een avond overvallen en vermoorden ze een jonge vrouw. Haar vader zint op wraak, en hij heeft meer middelen tot zijn beschikking dan de gang ooit had kunnen vermoeden.

Rateiland bevat vijf ijzersterke verhalen die een meedogenloos en griezelig beeld laten zien van een wereld die verdacht veel lijkt op de onze. Jo Nesbø weet met zijn kenmerkende vakmanschap de spanning zo ver op te voeren, dat de lezer zal moeten concluderen dat de wereld in deze verhalen best weleens realiteit zou kunnen worden.

Afbeelding met dank aan de uitgever. Omslagontwerp: Buro Blikgoed

Over de auteur

Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen. Hij won al vele prijzen voor zijn boeken en zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven. Wereldwijd verkocht hij meer dan 33 miljoen exemplaren.

Lees Rateiland zelf

Rateiland (ISBN978 94 031 3841 1) verschijnt op 19 mei 2022 bij uitgeverij Cargo en heeft 352 bladzijden. Het boek is vertaald door Annelies de Vroom.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Ik ga akkoord met het privacybeleid.