Jo Nesbo De Jaloezieman

De Jaloezieman en 6 andere verhalen van Jo Nesbø

Op 5 oktober 2023 verscheen bij Uitgeverij Cargo de verhalenbundel De jaloezieman en zes andere verhalen van de beroemde Noorse schrijver Jo Nesbø. Als je zijn vorige verhalenbundel Rateiland in één ruk hebt uitgelezen, wil je deze vast ook niet missen.

De verhalen in De jaloezieman

Op het kleine Griekse eiland Kalymnos in de buurt van Kos verdwijnt een Duitse toerist spoorloos nadat hij vroeg in de ochtend is gaan zwemmen in zee. Getuigen verklaren dat de man de avond voor zijn verdwijning gevochten heeft met zijn tweelingbroer. De plaatselijke politie staat voor een raadsel; er is geen lijk, en geen spoor van geweld. Toch vertrouwen ze de zaak niet en ze roepen de hulp in van inspecteur Nikos Balli. Hij staat bekend als de jaloezieman en is gespecialiseerd in het oplossen van moorden waarbij jaloezie het hoofdmotief lijkt te zijn.

De jaloezieman en zes andere verhalen bevat naast De jaloezieman (dat eerder in verkorte versie verscheen als Zomerlezengeschenk) nog zes nieuwe korte verhalen:

  • Londen
  • De rij
  • Vuilnis
  • De bekentenis
  • Odd
  • De oorbel
Jo Nesbo De Jaloezieman
Afbeelding met dank aan uitgeverij Cargo. Omslagontwerp: Buro Blikgoed.

De jaloezieman en zes andere verhalen (ISBN 978 94 031 6301 7) heeft 288 pagina’s en is vertaald door Annelies de Vroom.

Eerdere verhalenbundel: Rateiland

Eerder schreef Jo Nesbø onder andere de verhalenbundel Rateiland.

In Rateiland (oorspronkelijke titel: Rotteøya og andre fortellinger) schetst de grootmeester van de Scandinavische spanning in vijf verhalen een ijzingwekkend beeld van een nieuwe wereld.

Hoe komt onze wereld eruit te zien als er een pandemie komt waartegen geen vaccin bestand is? Een tijdje binnen blijven helpt ook niet. Wat dan wel?

Aan de westkust van de Verenigde Staten probeert een groep wetenschappers een veilige haven in zee te creëren. Intussen heerst op straat een dodelijke strijd om simpelweg te kunnen overleven.

De zoon van de rijkste tech-goeroe ter wereld heeft zich aangesloten bij een van de vele bendes die dood en verderf zaaien. Op een avond overvallen en vermoorden ze een jonge vrouw. Haar vader zint op wraak, en hij heeft meer middelen tot zijn beschikking dan de bende ooit had kunnen vermoeden.

Rateiland bevat vijf ijzersterke verhalen die een meedogenloos en griezelig beeld laten zien van een wereld die verdacht veel lijkt op de onze. Jo Nesbø weet met zijn kenmerkende vakmanschap de spanning zo ver op te voeren, dat de lezer zal moeten concluderen dat de wereld in deze verhalen best weleens realiteit zou kunnen worden.

Over Jo Nesbø

Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen. Hij won al vele prijzen voor zijn boeken en zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven. Wereldwijd verkocht hij meer dan 50 miljoen exemplaren.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.


Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.