Max Seeck De trouwe lezer

Het nieuwe boek van Max Seeck heet Rancune

In januari 2024 verschijnt de derde Helsinki-thriller van de Finse auteur Max Seeck over rechercheur Jessica Niemi. Het heet Rancune (oorspronkelijke titel: Kauna) en zo te lezen wordt het weer een verslavende misdaadroman over de duisterste geheimen die een mens kan hebben. Ken jij de boeken van Max Seeck al?

Het verhaal van Rancune

Vooraanstaand zakenman Eliel Zetterborg wordt op brute wijze vermoord aangetroffen in zijn huis in Helsinki. Zijn bedrijf heeft drastische bezuinigingen aangekondigd en als gevolg daarvan ontving Zetterborg talloze bedreigingen. De zaak wordt nog complexer als blijkt dat de moordenaar ook andere motieven lijkt te hebben. De enige aanwijzing die de politie heeft, is een foto van Zetterborg met drie andere mannen, van wie de gezichten zijn weggekrast. De politie tast in het duister over de identiteit van de mannen. Zijn het andere slachtoffers? Of zit er iets nog sinisterders achter? Jessica Niemi is nog niet hersteld van het trauma dat ze opliep na de vorige zaak. Daarom krijgt Yusuf nu de kans om het onderzoek te leiden en zijn vaardigheden als politieagent te bewijzen. Toch wordt Jessica door de foto van Zetterborg en de drie mannen gedwongen om opnieuw haar demonen uit het verleden onder ogen te zien…

Rancune is al bekroond met de prestigieuze Glazen Sleutel voor beste Scandinavische thriller.

Eerdere boeken van Max Seeck

Eerder schreef deze Finse schrijver de volgende boeken:

De trouwe lezer (Uskollinen lukija)

De trouwe lezer speelt zich af in winters Finland en in zomers Venetië – wat een contrast! In het verhaal wordt de vrouw van bestsellerauteur Roger Koponen dood aangetroffen in een prachtige zwarte avondjurk, zittend aan het hoofd van een lege eettafel. Haar gezicht is bevroren in een afgrijselijke glimlach. Rechercheur Jessica Niemi onderzoekt de zaak en al gauw blijkt dat Maria Koponen niet het enige slachtoffer is. Het lijkt erop dat de dader de moorden exact kopieert uit de door Roger Koponen geschreven thrillertrilogie. De slachtoffers stapelen zich op en Jessica ontdekt dat er een sinistere groepering schuilgaat achter de moorden. Als gebeurtenissen uit haar eigen verleden aan het licht komen, blijkt dat Jessica zelf ook niet veilig is. Kan ze het moorden nog stoppen?

De trouwe lezer was de debuutthriller van Max Seeck, die daarvoor meteen bekroond werd met de Finse debutantenprijs. Ook internationaal was deze Finse thriller een groot succes.

De ijskring (Pahan verkko)

In De IJskring verdwijnen twee jonge Finse influencers spoorloos na een releaseparty. Niet lang daarna wordt op hun Instagram-accounts een vreemde foto gepost. Het is een foto van een oude vuurtoren op een rotsachtig eiland midden in zee. Het gedicht dat erbij geplaatst is, beschrijft hun dood.

Jessica onderzoekt de verdwijningen, maar elk spoor lijkt dood te lopen. Dan ontdekt ze dat de twee bloggers een geheim deelden waardoor ze betrokken raakten bij iets mystieks en duisters. De dader speelt een levensgevaarlijk spel en lijkt niet van plan te stoppen met spelen…

Over Max Seeck

Max Seeck werd geboren in Helsinki. Hij leest zelf ook graag Scandinavische thrillers en luistert dan tijdens het lezen naar filmmuziek. Max Seeck heeft een achtergrond in verkoop en marketing en spreekt vloeiend Engels en Duits. Hij doet dan ook veel zelf bij de promotie van zijn boeken, die inmiddels in meer dan 40 landen verschijnen. De filmrechten voor de Helsinki-reeks zijn zelfs verkocht in Hollywood.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.