Finse serie Man in room 301 (Huone 301): over schuld en wraak

Vanaf 23 december is er weer een Finse serie te zien op NPO Plus (en op 1, 2 en 3 januari op NPO 3 en NPO Start). Het gaat om de serie Man in room 301 en ik kijk er nu al naar uit om naar de Finse taal te luisteren. Daarnaast heb ik zo’n gevoel dat deze serie net als bijvoorbeeld Sorjonen (Bordertown) en Karppi (Deadwind) weer lekker spannend zal zijn.

Het verhaal van Man in room 301

De Finse serie Man in room 301 speelt zich eigenlijk af op twee momenten.

Ten eerste is daar die rampzalige midzomernacht in 2007. De familie Kurtti brengt Midzomer door in hun Finse vakantiehuis. Dan slaat het noodlot toe: de 2-jarige Tommi wordt geraakt door een kogel en overlijdt. Het lijkt erop dat de 12-jarige buurjongen Elias hem heeft neergeschoten.

serie Man in room 301
Foto met dank aan de NPO

Dan is het 12 jaar later: zomer 2019. De familie Kurtti is op vakantie in Griekenland als er plotseling een anonieme dreigbrief binnenkomt. In het Griekse vakantieresort – in kamer 301 – blijkt een man te verblijven die angstaanjagend veel op Elias lijkt. Zou hij het echt zijn? En zo ja, is het dan toeval dat hij hier is, of niet?

serie Man in room 301
Foto met dank aan de NPO

De mogelijkheid doemt op dat Elias destijds onterecht de schuld in de schoenen geschoven heeft gekregen. Zou hij daarvoor nu wraak willen nemen op de familie Kurtti?

Langzaam wordt het grote geheim ontrafeld en de familieleden stellen zichzelf stuk voor stuk de vraag: hoe ver ga je om je dierbaren te beschermen?

Kijk Man in room 301 zelf

Kortom: Man in room 301 is een echt familiedrama met als belangrijke thema’s schuld, gerechtigheid, wraak en vergeving. De serie lijkt mij erg de moeite waard. Hij is vanaf 23 december te zien op NPO Plus en op 1, 2 en 3 januari dagelijks op NPO 3 en NPO Start. Op deze website kun je kijken of hij nog ergens anders te streamen is, zoals op Netflix.

Hieronder vind je alvast de trailer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.