serie Man in room 301

Finse serie Man in room 301 (Huone 301): over schuld en wraak

De Finse serie Man in room 301 (Huone 301), die eind 2020/begin 2021 al werd uitgezonden door de NPO, is nu ook te bestellen op dvd. Net als de Finse series Sorjonen (Bordertown) en Karppi (Deadwind) is ook deze Finse serie weer ontzettend spannend. In dit psychologische drama wacht je zes afleveringen lang vol spanning op de uiteindelijke onthulling: wat is er nou precies gebeurd en wie heeft er schuld?

Het verhaal van Man in room 301

De Finse serie Man in room 301 speelt zich eigenlijk af op twee momenten.

Ten eerste is daar die rampzalige midzomernacht in 2007. De familie Kurtti brengt Midzomer door in hun Finse vakantiehuis. Dan slaat het noodlot toe: de 2-jarige Tommi wordt geraakt door een kogel en overlijdt. Het lijkt erop dat de 12-jarige buurjongen Elias hem heeft neergeschoten.

serie Man in room 301
Foto met dank aan de NPO

Dan is het 12 jaar later: zomer 2019. De familie Kurtti is op vakantie in Griekenland als er plotseling een anonieme dreigbrief binnenkomt. In het Griekse vakantieresort – in kamer 301 – blijkt een man te verblijven die angstaanjagend veel op Elias lijkt. Zou hij het echt zijn? En zo ja, is het dan toeval dat hij hier is, of niet? De familieleden moeten de gevolgen van hun daden onder ogen zien. Hoe ver zijn ze bereid te gaan voor hun dierbaren?

serie Man in room 301
Foto met dank aan de NPO

De mogelijkheid doemt op dat Elias destijds onterecht de schuld in de schoenen geschoven heeft gekregen. Zou hij daarvoor nu wraak willen nemen op de familie Kurtti?

Langzaam wordt het grote geheim ontrafeld en de familieleden stellen zichzelf stuk voor stuk de vraag: hoe ver ga je om je dierbaren te beschermen?

Kijk Man in room 301 zelf

Kortom: Man in room 301 is een echt familiedrama met als belangrijke thema’s schuld, gerechtigheid, wraak en vergeving. Man in Room 301 is beschikbaar op DVD.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hieronder vind je alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.