Deense serie Nordland 99

Zenuwslopende zoektocht in de Deense serie Nordland ’99

Duister en bloedstollend spannend – zo ziet wat ik tot nu toe heb gezien van de Deense serie Nordland ’99 eruit. Drie tieners gaan in de serie op zoek naar de angstaanjagende waarheden die schuilgaan achter de verdwijning van een jongen uit het provinciestadje waar ze wonen. Maar kunnen ze de verdwijning niet beter laten rusten?

Het verhaal van Nordland ’99

Nordland ’99 neemt ons mee naar het jaar 1999. We volgens Lukas, Kris en Alex, die in het stadje Nordland vechten tegen de verveling – onder andere door hard te feesten. Maar achter het saaie uiterlijk van de stad gaat een beklemmende duisternis schuil… En dan verdwijnt Alex na een feestje spoorloos. Lukas en Kris starten samen met Emma (de zus van Alex) een zoektocht.

Intussen weigert de vader van Lukas, de apathische politieagent Christian, te geloven dat Alex is verdwenen. Maar wanneer hij aan de rand van de stad de overblijfselen van een uitgebrande auto onderzoekt, leiden de sporen hem in dezelfde richting als de tieners. De twee zoektochten raken steeds meer met elkaar verweven. Alle onderzoekers worden zwaar op de proef gesteld terwijl ze steeds dieper in de geheimen van het stadje duiken en er gruwelijke misdaden aan het licht komen.

Deense serie Nordland 99
Beeld met dank aan Media Tornado

Bijna Amerikaans

Nordland ’99 is een mysterieuze en spannende coming-of-age-serie. De trage, zenuwslopende weergave van de zoektocht doet bijna Amerikaans aan. Toch zitten er typisch Scandinavische producers achter, die eerder onder andere tekenden voor de Millennium-trilogie, Wallander en Atlantic Crossing.

Waar is Nordland ’99 te zien?

Nordland ’99 bestaat uit 8 afleveringen van 25 minuten en is beschikbaar op dvd.

Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.