serie atlantic crossing

Atlantic Crossing: Noorse kroonprinses in de Tweede Wereldoorlog

De Noorse serie Atlantic Crossing vertelt het verhaal van de Noorse kroonprinses Märtha, die in de Tweede Wereldoorlog naar Amerika vluchtte. In het Witte Huis werd ze met open armen verwelkomd door president Franklin D. Roosevelt. Intussen deed Märtha er ook vanuit Amerika alles aan om haar land te redden. Ik kijk erg uit naar deze serie, omdat hij (in ieder geval deels) is gebaseerd op wat de Noorse kroonprinses Märtha tijdens WO II echt meemaakte – al zal niemand wel ooit te weten komen wat voor relatie Märthe en Roosevelt precies met elkaar hadden. De tragische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog worden in ieder geval vanuit een uniek en nooit eerder vertoond perspectief belicht.

Het verhaal van de serie Atlantic Crossing

Wanneer de nazi’s Noorwegen binnenvallen, kan de Noorse kroonprinses Märtha nog net ontsnappen. Ze zoekt haar heil in de Verenigde Staten en ontwikkelt zelfs een hechte band met president Franklin D. Roosevelt. Märtha doet haar uiterste best om hem zover te krijgen dat hij haar land en Europa bijstaat en helpt bevrijden van de nazi’s.

Maar hoe gek Roosevelt ook op Märtha is, hij wil zijn kiezers niet van zich vervreemden. Die hebben namelijk helemaal geen zin om betrokken te raken bij de oorlog. Märtha realiseert zich dat ze om haar doel te bereiken uit haar overbeschermde levensstijl zal moeten stappen en het publiek zal moeten beïnvloeden.

Atlantic Crossing biedt een intiem kijkje in het leven achter de muren van het Witte Huis en het onconventionele huwelijk van Franklin en Eleonor, waarover allerlei geruchten de ronde deden. Het verhaal is op waarheid gebaseerd en er is uitgebreid onderzoek voor gedaan. Maar om de serie compleet te maken, hebben de makers natuurlijk dingen moeten invullen waarvan we nooit zeker zullen weten of ze daadwerkelijk gebeurd zijn.

serie atlantic crossing
Foto Cinenord/Dusan Martincek via Lumière

Veel grote namen

De serie heeft een echte internationale sterrencast. Je ziet onder andere de volgende acteurs voorbijkomen:

  • Sofia Helin (The Bridge)
  • Tobias Santelmann (Acquitted, Out stealing horses)
  • Søren Pilmark (Below the surface)
  • Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Desperate Housewives)
  • Tobias Santelmann (The Last Kingdom)
  • Harriet Sansom Harris (Desperate Housewives)
  • Daniel Betts (Allied)
  • Lucy Russell (The Crown)

Waar is Atlantic Crossing te zien?

De serie Atlantic Crossing bestaat uit 8 afleveringen van een uur en is verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Bekijk nu alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.