Op de leeslijst: De duisternis tussen ons van Rolf & Molly Börjlind

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Op 4 mei verschijnt er weer een boek om naar uit te kijken. Het gaat om De duisternis tussen ons van het Zweedse schrijversduo Rolf en Molly Börjlind. Ja, je leest het goed, niet Rolf & Cilia, maar Rolf & Molly. Dit boek is het schrijfdebuut van dochter Molly. Ik ben heel benieuwd of ze net zoveel thrillertalent heeft als haar ouders!

Het verhaal van De duisternis tussen ons

De duisternis tussen ons is een filmisch geschreven psychologische thriller over een duistere familiegeschiedenis.

Het verhaal begint tijdens een gure week in oktober, wanneer de 25-jarige Emmie haar ouders verrast in hun huis in de Stockholm-archipel. Maar ze komt niet zomaar voor de gezelligheid. Ze wil nu wel eens weten wat er nou echt is gebeurd met haar broertje Robin. Hij verdween toen ze nog klein waren en ze mist hem nog steeds verschrikkelijk. Hij zou zijn verdronken, maar zijn lichaam werd nooit gevonden.

Emmie heeft duidelijkheid nodig om haar eigen leven te kunnen oppakken. Maar haar ouders willen haar vragen niet beantwoorden. De twee maken ruzie, Emmie’s moeder gedraagt zich kil en hun ooit zo prachtige huis is in verval geraakt.

In een oude vuurtoren in de buurt van het huis woont een bejaarde kunstenaar. Hij is de dichtstbijzijnde buurman van Emmies ouders. Tijdens een bezoek aan zijn atelier valt Emmies oog op een aquarel van twee spelende kinderen. Tot haar ontsteltenis blijkt het een portret te zijn van Robin en haarzelf, gemaakt in de zomer dat haar broertje verdween. Weet de buurman misschien iets over de verdwijning van Robin?

Nieuwsgierig? In het magazine Scandi van Bruna kun je alvast een fragment uit De duisternis tussen ons lezen.

de duisternis tussen ons borjlind
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Over Rolf & Molly Börjlind

Rolf Börjlind (1943) is bekend van zijn thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton, die hij schrijft met zijn vrouw Cilla. Zijn dochter Molly Börjlind (1994) studeerde aan de filmacademie in Stockholm en woont nu in Kopenhagen. Ze werkte aan verschillende filmprojecten en De duisternis tussen ons is haar schrijfdebuut.

Lees De duisternis tussen ons zelf

De duisternis tussen ons (ISBN: 978 94 005 1292 4) verschijnt op 4 mei 2021 bij AW Bruna Uitgevers en is vertaald door Corry van Bree. Het boek heeft ongeveer 256 bladzijden en verschijnt ook als e-book en luisterboek.

Printmijnstad.nl

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *