Smeris Jesper Stein

Op de leeslijst: het boek Smeris van Jesper Stein

Binnenkort verschijnt het derde boek van de Deense schrijver Jesper Stein over politiecommissaris Axel Steen. Het boek heet Smeris en is in het Nederlands verkrijgbaar vanaf 16 december 2022.

Het verhaal van Smeris

In Smeris heeft politiecommissaris Axel Steen een dieptepunt in zijn leven bereikt. Hij is verslaafd, heeft bijna geen contact meer met zijn dochter en laat zijn team bij Moordzaken in de steek.

Dan krijgt zijn baas de pijnlijke tip dat de Russische maffia erin geslaagd is een mol te plaatsen binnen de Deense politie. Axel staat vanwege zijn drugsgebruik en contacten met de onderwereld onmiddellijk op het verdachtenlijstje van zijn baas.

Smeris Jesper Stein
Foto met dank aan Xander Uitgevers

Terwijl Axel met duizelingwekkende snelheid de afgrond in lijkt te storten, overschrijdt hij al zijn persoonlijke grenzen in de strijd om zijn naam te zuiveren en zijn fragiele reputatie te redden. Pas te laat dringt het tot hem door dat zijn ex-vrouw een cruciale rol speelt in de zaak.

Axel Steen zou Carl Morck van Adler-Olsen nog wel eens naar de kroon kunnen steken. Stein achreef een geweldige thriller.

Het Parool

Over Jesper Stein

Jesper Stein (1965) is een Deense auteur, journalist en misdaadverslaggever. Hij schreef onder andere de biografie van de voormalige chef van de Deense AIVD, die een bestseller werd. Met zijn Axel Steen-thrillers heeft hij in Denemarken al meerdere prijzen gewonnen. Hij weet dan ook precies weet waar hij het over heeft. In zijn razend spannende Axel Steen-serie combineert hij een inventieve plot met een rauwe, duistere sfeer en veel actie, in een setting die doet denken aan succesvolle series als The Bridge.

Lees Smeris zelf

Smeris van Jesper Stein (ISBN 9789401615211) verschijnt op 16 december bij Xander Uitgevers. Het boek heeft 416 pagina’s en is vertaald door Corry van Bree.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.