Scandinavische tijdschriften: over reizen, design en emigreren

Written by Sandra van Bijsterveld

Laatst gebeurde er iets grappigs: binnen korte tijd kreeg ik van twee verschillende lezers de vraag of er misschien ook leuke Scandinavische tijdschriften bestaan in Nederland. Jazeker, die zijn er! En omdat blijkbaar lang niet alle Scandinavië-fans ze kennen, zal ik ze even kort introduceren

Nordic Magazine

Nordic Magazine is een magazine over Noord-Europa: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland, maar ook de Baltische staten vallen daaronder (Net als op Scandinavië-XL trouwens). Dat vind ik extra leuk, want ook die landen zijn de moeite waard en soms ‘Scandinavischer’ dan je zou verwachten.

Scandinavische tijdschriften

Scandinavian Living

Scandinavian Living by BO BEDRE is een tijdschrift over design, interieur, architectuur en lifestyle uit het hoge noorden. BO BEDRE is het grootste woonmagazine van Noord-Europa: het werd al in 1961 opgericht in Denemarken. Dit magazine laat je binnenkijken in Scandinavische huizen, maar bevat ook designtrends, winkeltips en recepten uit de Scandinavische keuken.

Vertrek NL Noorwegen en Denemarken

Vertrek NL is een magazine voor wonen, werken en leven in het buitenland. Er bestaan uitgaven voor verschillende landen – ook die in Scandinavië. Hier vind je de uitgaven over emigreren naar Zweden, Denemarken en Noorwegen.

Noorwegen magazines van Meridian Travel

Noorwegen Magazine is een travelglossy dat helemaal over Noorwegen gaat. De nieuwste editie staat in het teken van roadtrips Noorwegen. Hierin kun je onder andere lezen over:

  • Trondheim
  • De 5 mooiste Noorse sporen
  • Geirangerfjord en Nærøyfjord
  • Hurtigruten
  • Agrotoerisme in Noorwegen
  • Finnmark
  • Een camperreis langs groene bestemmingen

Dit magazine is hier verkrijgbaar.

Ken jij nog meer Scandinavische tijdschriften? Dan zou ik het heel fijn vinden als je jouw tip met mij wilt delen.

Scandinavische tijdschriften

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *