Obscuritas

Op de leeslijst: Obscuritas van David Lagercrantz

Ben jij fan van bestsellerauteur David Lagercrantz? Dan heb ik goed nieuws voor je: op 4 november verschijnt het eerste deel in een gloednieuwe serie van zijn hand: Obscuritas. Deze nieuwe misdaadserie zal zeker drie delen krijgen. Hij draait om een illuster en onwaarschijnlijk duo: de excentrieke professor Hans Rekke en de gedreven jonge politieagente Micaela Vargas.

Het verhaal van Obscuritas

In de zomer van 2003 wordt in Hässelby (net buiten Stockholm) het lichaam van een scheidsrechter gevonden. Giuseppe Costa, de vader van een van de spelers en nogal een heethoofd, wordt gearresteerd voor de moord. Costa beweert echter dat hij onschuldig is.

De hoofdinspecteur van de politie besluit de hulp in te roepen van professor Hans Rekke, een befaamde expert in ondervragingstechnieken. Maar Rekke gedraagt zich vreemd en verwerpt zelfs het al onderzoek dat tot op dat moment is gedaan. Wat nu?

Lagercrantz is een vakman, een secure plotbouwer.

De Volkskrant

Uiteindelijk wordt Costa vrijgelaten. De politie blijft met lege handen achter. Alleen de jonge agente Micaela Vargas weigert om het hierbij te laten.

Onder dramatische omstandigheden ontmoeten Rekke en Vargas elkaar. Ze besluiten de zaak ondanks hun verschillen samen op te lossen. Want wat was de scheidsrechter nou eigenlijk: slachtoffer of dader?

Obscuritas
Afbeelding met dank aan A.W. Bruna

Over David Lagercrantz

David Lagercrantz is journalist en schreef de bestseller Ik, Zlatan over Zlatan Ibrahimović. Bovendien verzorgde hij de succesvolle voortzetting van de Millennium-serie van Stieg Larsson.

Obscuritas (ISBN: 978 90 5672 678 2) verschijnt op 4 november 2021, ook als e-book en luisterboek. Het boek heeft ongeveer 384 bladzijden en is uit het Zweeds vertaald door Corry van Bree.

David Lagercrantz heeft naast het vermogen bloedspannend te schrijven ook humor.

De telegraaf

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.