Kristofer Hivju in dubbelrol in Noorse serie Twin

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Vanaf 5 juli kunnen we op de NPO genieten van een nieuwe Noorse serie: Twin. (Een Noorse naam heb ik niet kunnen vinden.) In deze serie speelt Kristofer Hivju (die je misschien wel kent uit Beck of Game of Thrones) een dubbelrol. Hij is zowel Erik als Adam, die met hun rode haren en baard een opvallende tweeling vormen. Extra reden om te kijken: de serie is gefilmd op de Lofoten.

Het verhaal van de serie Twin

Erik en Adam vormen samen dan wel een identieke tweeling, maar ze zijn totaal verschillend. Erik is een beetje een klaploper. Het enige dat hij doet is surfen. Adam daarentegen is een succesvolle zakenman, een goede echtgenoot en vader. Ze leiden dus heel verschillende levens en hebben elkaar ook al heel lang niet meer gezien.

Noorse serie Twin
Foto Eirik Evjen via NPO

Dan gaat Erik voor het eerst in 15 jaar op bezoek bij zijn broer Adam, diens vrouw Ingrid en hun twee kinderen. Hoe het precies loopt, weet ik natuurlijk nog niet, maar op de een of andere manier komt er ruzie en loopt het helemaal uit de hand – zo erg zelfs dat Adam het niet overleeft.

Om het voorval in de doofpot te stoppen, neemt Erik Adams plaats in. Zo hoeven hij en Ingrid niet naar de gevangenis en kunnen de kinderen min of meer gewoon hun leven voortzetten. Maar het blijkt nog niet mee te vallen om zich te gedragen als Adam en opeens een goede vader en echtgenoot te zijn. Niet alleen moeten Erik en Ingrid de moord verborgen houden, maar ook dat Erik nu Adams plek in heeft genomen.

Waar is Twin te zien?

Seizoen 1 van de Noorse serie Twin bestaat uit 8 afleveringen, die genoemd zijn naar de dagen van de week waarop z zich afspelen. Vanaf 5 juli is Twin te zien bij NPO 3 en NPO Start. Niet één keer per week, maar van maandag t/m donderdag! Vanaf 1 juli is de serie al te streamen op NPO Plus. Op deze website kun je heel makkelijk nakijken of hij nog ergens anders te streamen is, bijvoorbeeld op Netflix.

Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

2 thoughts on “Kristofer Hivju in dubbelrol in Noorse serie Twin

  1. Mijn zoektocht leverde ook alleen de naam Twin op.
    De naam van deze serie zou dan in het Noors Tvillinge zijn en dat bekt niet zo lekker in sommige landen van Europa, dus met Twin is hij gelanceerd.
    Ik vind het verhaal bijna mythisch qua structuur, ook nog de dubbelrol gespeeld door een van mijn lievelingsacteurs uit het Noorden. Speelt in IJslandse, Noorse en Deense films, dus ik ga beslist kijken (mijn intense gemis aan reizen naar het Noorden, kleine compensatie!) en schrijf dan weer mijn bevindingen op. Lykke til, Sandra!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *