Noorse serie Twin

Kristofer Hivju in dubbelrol in Noorse serie Twin

De Noorse serie: Twin (een Noorse naam heb ik niet kunnen vinden) staat nu ook op myLum. In deze serie speelt Kristofer Hivju (die je misschien wel kent uit Beck of Game of Thrones) een dubbelrol. Hij is zowel Erik als Adam, die met hun rode haren en baard een opvallende tweeling vormen. Extra reden om te kijken: de serie is gefilmd op de Lofoten.

Het verhaal van de serie Twin

Erik en Adam vormen samen dan wel een identieke tweeling, maar ze zijn totaal verschillend. Erik is een beetje een klaploper. Het enige dat hij doet is surfen. Adam daarentegen is een succesvolle zakenman, een goede echtgenoot en vader. Ze leiden dus heel verschillende levens en hebben elkaar ook al heel lang niet meer gezien.

Noorse serie Twin
Foto Eirik Evjen via NPO

Dan gaat Erik voor het eerst in 15 jaar op bezoek bij zijn broer Adam, diens vrouw Ingrid en hun twee kinderen. Hoe het precies loopt, weet ik natuurlijk nog niet, maar op de een of andere manier komt er ruzie en loopt het helemaal uit de hand – zo erg zelfs dat Adam het niet overleeft.

Om het voorval in de doofpot te stoppen, neemt Erik Adams plaats in. Zo hoeven hij en Ingrid niet naar de gevangenis en kunnen de kinderen min of meer gewoon hun leven voortzetten. Maar het blijkt nog niet mee te vallen om zich te gedragen als Adam en opeens een goede vader en echtgenoot te zijn. Niet alleen moeten Erik en Ingrid de moord verborgen houden, maar ook dat Erik nu Adams plek in heeft genomen.

Waar is Twin te zien?

Seizoen 1 van de Noorse serie Twin (8 afleveringen die genoemd zijn naar de dagen van de week waarop ze zich afspelen) was al te zien bij NPO 3 en NPO Start. Vanaf 1 juli 2021 was de serie al te streamen op NPO Plus. Nu staat hij dus ook op myLum.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

6 reacties

 1. Mijn zoektocht leverde ook alleen de naam Twin op.
  De naam van deze serie zou dan in het Noors Tvillinge zijn en dat bekt niet zo lekker in sommige landen van Europa, dus met Twin is hij gelanceerd.
  Ik vind het verhaal bijna mythisch qua structuur, ook nog de dubbelrol gespeeld door een van mijn lievelingsacteurs uit het Noorden. Speelt in IJslandse, Noorse en Deense films, dus ik ga beslist kijken (mijn intense gemis aan reizen naar het Noorden, kleine compensatie!) en schrijf dan weer mijn bevindingen op. Lykke til, Sandra!

   • Prachtige natuurbeelden, zeer goede acteurs en enge onderstroom….Heb wel wat gezien ervan, maar nog niet alles.
    Die Hivju heeft wel vaak een intrigerende speelstijl: vaak weinig tekst, ingehouden spel en met zijn rode haar/baard nogal mysterieus. Ben benieuwd wanneer de ontknoping komt, want ook een identieke tweeling verschilt soms enorm qua karakter…en valt hij een keer door de mand? Fin helge, fijn weekend!

 2. Heb je al iets gezien van de Noorse serie “Outlier”, Sandra? Is gisteravond op Canvas begonnen en ook te koop bij bijv. bol.com.
  Ik heb hier gezocht, maar kon het even niet vinden: niet gek hoor, er komt zóveel op de markt, qua Scandinavische films/series.
  Ik zag een deel en ben er bepaald niet van gecharmeerd, hoe er met meisjes/vrouwen wordt omgesprongen. Op diverse manieren.
  De beelden, Samiland, Kautokeino enz. zijn weergaloos mooi, er wordt soms ook in de oorspr. Sami-taal gesproken met Finnmark als omgeving en levend decor.
  De hoofdpersoon is criminologe uit Kautokeino en gestationeerd in Engeland, vanwege haar proefschrift.
  Wordt steeds gecorrigeerd en betutteld door haar vriendje daar, tevens haar docent…Volgens hem ziet en doet ze veel verkeerd (?).
  In werkelijkheid is ze mooi, slim en schrander en vooral volhardend. Komt uit een disfunctioneel gezin met zieke moeder.
  Vliegt terug naar geboorteland omdat er van alles mis gaat bij een z.g. opgeloste misdaad daar en zij is ervan overtuigd dat ze het beter kan.
  Er wordt gesuggereerd dat ze zelf ook iets traumatisch heeft meegemaakt in haar jeugd. Dat is precies waarom ik het geen fijne serie vind:
  als meisje/vrouw ben je daar je leven niet zeker, tussen al het water, de sneeuw en de rendieren. Er zit die onderstroom in van moedeloosheid die nogal wat Noorse series hebben. Bij voorkeur ga ik in de zomer naar Noorwegen, ha, ha! Lykke til, Sandra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.