lego voor kerst

De leukste LEGO® voor kerst: gezellig samen bouwen

Wat ga jij doen met de kerstdagen? Uitgebreid dineren met de hele familie misschien? Of op de bank hangen om kerstfilms te bingen? Bij ons wordt het waarschijnlijk een mengeling van beide. Voor ons gezin is de kerstvakantie niet compleet zonder een paar knusse, luie pyjamadagen waarop helemaal niets hoeft. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we helemaal niks doen. Behalve kerstfilms kijken spelen we vaak ook wel een spelletje. Iets anders dat we leuk vinden, is samen bouwen met LEGO®. Wist je dat LEGO® ook hele leuke bouwsets heeft speciaal voor Kerstmis? Hieronder vind je een paar voorbeelden van deze leuke LEGO® voor kerst. Ze zijn er in alle prijsklassen, van peperkoekjes van LEGO® tot het complete Home Alone-huis. Daar ben je wel even zoet mee!

Tip: wist jij dat je je gratis kunt abonneren op het LEGO® Life Magazine voor kinderen van 5 t/m 9 jaar? Daar staan leuke strips, activiteiten, posters en nog veel meer in. Meld je aan en je ontvangt het magazine gratis 4 keer per jaar bij jou thuis.

LEGO®-adventskalenders

Let op de adventskalenders zijn (omdat december al halverwege is) nu afgeprijsd. Als je er snel bij bent, heb je er toch nog plezier van. Of misschien is het wel een hele slimme aankoop waar je volgend jaar december van profiteert!

De volgende adventskalenders kun je nu voordelig aanschaffen:

Meer LEGO® voor kerst

Verder vond ik deze leuke (grote en kleine) bouwwerken om lekker samen aan te bouwen tijdens de feestdagen. Ik heb ze in deze blogpost gesorteerd op prijs van laag naar hoog en je hebt ze al voor minder dan 15 euro.

IJsberen bij een kerstboom

Deze betaalbare LEGO®-set (40571) is een leuk tafereeltje van twee ijsberen bij een kerstboom op een versierde, draaibare plaat. De set heeft 312 steentjes en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Als hij eenmaal af is, is hij 8,5 cm hoog en een leuke aanvulling op je kerstversiering.

Peperkoekversieringen

Deze 3 peperkoekenpoppetjes van LEGO® (40642) kun je in de boom hangen nadat je ze hebt gemaakt. Ze zijn dan 11 cm hoog. De set bestaat uit 190 stenen en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Hoe de drie peperkoekjes er precies uit komen te zien, bepaal je natuurlijk zelf!

Notenkraker

Ook klein maar fijn is deze LEGO® Notenkraker (40640). Hij bestaat uit 208 LEGO®-steentjes en het gezicht op twee manieren maken. De mond van de notenkraker kan (net als de armen) bewegen, maar is niet geschikt om ook echt noten in te kraken. Na het bouwen heb je een leuke kerstversiering in de vorm van een notenkraker in je kamer staan van 16 cm hoog.

Millennium Falcon™ kerstdiner

Voor fans van Star Wars™ is er deze LEGO® kerstset met Chewbacca, BB-8 en een Porg die aan boord van de Millennium Falcon™ van hun kerstdiner genieten, omringd door een kerstboom, kerstverlichting, een maretak en een bord met kalkoen en wortel. Met deze set met 282 LEGO®-steentjes haal je mooi een exclusieve Rey en Finn met kersttrui, lichtzwaard en Rey’s Jedi-boek in huis. Als hij af is, is de set ongeveer 8 cm hoog, 17 cm breed en 12 cm diep. Ook leuk om te combineren met de LEGO® Star Wars™-adventkalender! De set is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en perfect voor Star Wars™-fans en verzamelaars van LEGO® Star Wars-diorama’s.

Houd er rekening mee dat dit zeer gewilde LEGO® Star Wars™-bouwspeelgoed alleen te koop is van 1 oktober tot en met 31 december 2023.

Kerstkrans

Deze kerstkrans van LEGO® (40426) kun je op twee manieren maken: je kan de krans maken met een grote strik bovenaan en hem op ophangen, of je maakt de krans met 2 kleinere strikjes en 4 kaarsen (ook van LEGO® natuurlijk) om hem op tafel te leggen. Deze set bestaat uit 510 delen en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. De uiteindelijke krans heeft een doorsnede van ongeveer 25 cm en de kaarsen zijn ongeveer 8 cm hoog. Maar omdat ze uit bouwstenen bestaan, kun je ze ook lager maken, alsof ze echt aan het opbranden zijn.

Peperkoekhuis (DUPLO®)

Dit peperkoekenhuisje (10976) is eigenlijk voor kleintjes: het is van LEGO® DUPLO® en geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Maar eerlijk gezegd vind ik het er ook heel leuk uitzien met al die winterse details. Het besneeuwde huisje van de Kerstman hangt vol kerstversiering. Er is een stoel, een kerstboom met cadeautjes, een teddybeer en een theepot met een schaal koekjes voor de Kerstman en het jongetje en het meisje die samen lekker in de sneeuw spelen. Het peperkoekhuis van de Kerstman is zo’n 25 cm hoog, 17 cm breed en 10 cm diep.

Arrenslee

Deze arrenslee met vier rendieren ervoor (40499) staat na het bouwen mooi in de vensterbank, op een boekenplank of onder de boom. Natuurlijk liggen er ook bouwbare ‘ingepakte’ cadeaus in de slee, plus een gitaar, een paar ski’s en een teddybeer. En natuurlijk heeft de Kerstman een uitgebreide verlanglijst bij zich! De rendieren hebben afneembare versierde zadels. Deze set heeft 343 LEGO®-steentjes en is misschien wel mijn persoonlijke favoriet dit jaar. Eenmaal afgebouwd is de arrenslee van de Kerstman inclusief de rendieren zo’n 8 cm hoog, 30 cm lang en 7 cm breed.

Kerstboom

Deze kerstboom van LEGO® (40573) kun je op verschillende manieren maken. Je kunt er namelijk een grote boom (ca. 30 cm) van maken, maar ook een middelgrote boom (ca. 23 cm) en een kleine boom ( ca. 16 cm). Je hebt de keuze om 1 grote of 2 kleinere bomen te bouwen. Er hangen ballen en lichtjes in en hij staat op een decoratieve mat. Plaats de gele ster erbovenop als finishing touch. Deze set heeft 784 stenen en is geschikt voor kerstliefhebbers vanaf 12 jaar.

Skihut

Deze skihut van LEGO® (10325) is niet superkerstig, maar er zit wel een sneeuwscooter bij met daarachter een kerstboom op een slee – klaar om thuis neergezet en versierd te worden. De set bestaat uit 1517 stenen en is een mooie aanvulling op de LEGO® Winterdorp-collectie. Op het dak ligt sneeuw en binnen is het lekker warm dankzij de gloeiende haardvuren. Er zitten zoveel details in deze set! De skihut heeft 3 verdiepingen met heeft een gemeubileerde ontvangstruimte met een incheckbalie, een gastenboek, een brandende haard en een koffiezetapparaat. Op de eerste verdieping vind je nog een openhaard in de gastenkamer met 2 bedden en op de knusse zolder is nog een slaapkamer, ook met haard. Buiten vind je onder andere een houtopslag, een skibox, een schaatsbaan, een buitentoilet, een sneeuwscooter met aanhanger, een kerstboom, 5 minifiguren en figuren van een vogel, een kat en een eekhoorn. De skihut is ongeveer 21 cm hoog, 24 cm breed en 16 cm diep.

Bezoek van de kerstman

Ook uit de LEGO® Winterdorp-collectie komt deze geweldige set (10293) waarin je kunt zien hoe de kerstman op bezoek komt. Deze set is echt bedoeld voor volwassenen en bevat 1445 stenen. Het huis zit vol met details en accessoires. Zo hangen er sokken boven de open haard, staan er een bord met koekjes en een glas melk klaar voor de Kerstman en zijn door het hele huis heen cadeautjes verstopt. Zelfs de keukenmachine in de keuken is bouwbaar. Buiten vind je een kerstboom waarvan de lampjes oplichten wanneer je erop drukt. De set bevat 4 minifiguren: vader, moeder, dochter en de Kerstman, die je door de schoorsteen naar binnen kunt laten komen. Het huis met het besneeuwde dak ziet er vanuit elke hoek prachtig uit. Het is ca. 19 cm hoog, 27 cm breed en 16 cm diep. Het achterste dak kan naar buiten worden gedraaid, zodat je nog beter bij de slaapkamer op de eerste verdieping kunt.

Kerstdorpsstraat

Een set die ik zelf ook superleuk vind, is deze kerstdorpsstraat. Ook deze set (10308) is bedoeld voor volwassenen en maakt deel uit va de LEGO® Winterdorp-collectie. In dit schattige kerstdorpje vind je een speelgoedwinkel, een muziekwinkel en winkelende mensen, plus de winkeliers en hun knusse huizen. Maar mijn favoriete onderdeel is misschien wel de feestelijk versierde tram die iedereen na een dagje winkelen weer naar huis brengt. De tram heeft zitplaatsen voor 4 minifiguren en je kunt hem zelfs motoriseren door LEGO® Powered Up-onderdelen en je eigen rails en verlichting toe te voegen (apart verkrijgbaar). De set bevat ook een tramhalte en een kind dat een brief naar de Kerstman stuurt. Omdat deze set echt ideaal is om samen mee aan de slag te gaan, zitten er4 boekjes met bouwinstructies bij.

Huis van Home Alone

Als je echt lekker lang bezig wilt zijn, vind je hier het huis van Home Alone in LEGO® (21330). Deze set voor volwassenen is een van de LEGO® Ideas-modellen die zijn ontworpen door een fan, waarna duizenden LEGO®-fans erop hebben gestemd en het uiteindelijk ook echt in productie is genomen. Met deze set beleef je de beroemde scènes uit een van de populairste kerstfilms ooit opnieuw. Het huis van de McCallisters zit vol met herkenbare details en leuke kenmerken om hilarische scènes mee na te spelen. Zo is er de kachel in de kelder met LEGO®-verlichtingssteen, een hendel om Kevin op zijn slee van de trap te laten glijden, een functie om een strijkijzer te laten vallen, slingerende verfblikken, vallende boekenplanken, een tokkelbaan van de zolder naar de boomhut en nog veel meer. Ook het busje van Harry en Marv – met breekijzer en politiepet – zit erbij.

De 5 minifiguren die erbij zitten zijn:

  • Kevin McCallister
  • moeder Kate McCallister
  • boeven Harry en Marv
  • buurman Marley

Met 3957 onderdelen is dit de grootste LEGO® Ideas-set tot nu toe. De stenen zijn verdeeld over 24 zakjes die de plot van de film volgen, zodat je het verhaal opnieuw beleeft tijdens het bouwen. Er zit een geïllustreerd boekje bij over Home Alone, de fan die de set heeft bedacht en de LEGO® ontwerpers ervan, plus stapsgewijze instructies om je te begeleiden bij deze boeiende bouwervaring.

Het huis is ongeveer 27 cm hoog, 34 cm breed en 37 cm diep. Elke verdieping van het huis is afneembaar en de muren en het dak kunnen open zodat je overal goed bij kunt.

Vraag het gratis LEGO® Life Magazine aan

Of je nu wel of niet nog iets koopt voor deze kerst, vraag in ieder geval even het gratis LEGO® Life Magazine aan als je een echte LEGO®-fan bent of kent. Het is bedoeld voor kinderen van 5 t/m 9 jaar en er staan strips, activiteiten, posters en nog veel meer leuks in. Je ontvangt het magazine gratis 4 keer per jaar bij jou thuis. Leuk voor je kinderen of kleinkinderen – of misschien ken je wel iemand anders die hier heel blij van zou worden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.