film I am Zlatan

I am Zlatan: film over stervoetballer Zlatan Ibrahimovic

Tijdens de opnames van de Zweedse film I an Zlatan was de Amsterdamse Johan Cruijff Arena voor even weer het domein van stervoetballer Zlatan Ibrahimovic. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek en werd geregisseerd door Jens Sjögren. Het script is geschreven door Jakob Beckman en David Lagercrantz. Ibrahimovic was persoonlijk betrokken bij de totstandkoming van het scenario. Heb jij de film al gezien?

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Over de film I am Zlatan

I am Zlatan gaat over de beginjaren van de carrière van Ibrahimovic. Als zoon van een Bosnische vader en een Kroatische moeder groeide hij op in een immigrantenwijk in de Zweedse stad Malmö. Vanuit die situatie besloot hij zijn dromen waar te maken en zijn eigen persoonlijkheid te vormen. Zlatan had maar één droom: profvoetballer worden. En uiteindelijk zou hij ook daadwerkelijk uitgroeien tot een van de grootste voetballers ter wereld. Tegen alle verwachtingen in weet Zlatan Ibrahimovic zich namelijk dankzij zijn unieke voetbaltalent vanuit een achterstandswijk in Malmö omhoog te vechten tot een internationaal voetbalfenomeen met een profvoetbalcarrière bij topclubs als Ajax, Juventus, Paris Saint-Germain en AC Milan. Niet alleen brak hij al vele records, nog altijd is hij de Zweedse international met de meeste goals op zijn naam.

De film I am Zlatan gaat over leven in armoede, respect voor je roots en liefde voor voetbal. Zlatan wordt gespeeld door twee verschillende acteurs: Dominic Andersson Bajraktati speelt Zlatan op 11-jarige leeftijd en Granit Rushiti speelt hem als jongvolwassene.

film I am Zlatan
Granit Rushiti in de rol van Zlatan Ibrahimovic. Fotograaf: Mark de Blok via September Film

De speelfilm I am Zlatan is geproduceerd door het Zweedse productiebedrijf B-reel Films, dat bekend is van onder andere Midsommar en de documentaire I am Greta.

Zlatan in Amsterdam

Van 2001 tot 2004 speelde als spits bij Ajax onder leiding van Ronald Koeman. Vandaar dus de opnames in Nederland voor deze Zweedse film. Gijs Naber vertolkt de rol van Ajax-trainer Ronald Koeman in de periode dat Zlatan in Amsterdam speelde.

film I am Zlatan
Gijs Naber in de fol van Ronald Koeman. Fotograaf: Mark de Blok via September Film

Het Nederlandse gedeelte van de film wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiebedrijf Keplerfilm. “Zlatan heeft als speler veel betekend voor Ajax en dus het Nederlandse voetbal. Het is daarom bijzonder om samen met de Nederlandse crew en cast een bijdrage te kunnen leveren aan het verfilmen van deze voetballegende,” vertellen producenten Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen. De Nederlandse opnames zijn tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.