Opnames voor film over stervoetballer Zlatan Ibrahimovic in Amsterdam

Deze week is de Amsterdamse Johan Cruijff Arena voor even weer het domein van stervoetballer Zlatan Ibrahimovic. Er worden namelijk opnames gemaakt voor de Zweedse speelfilm I am Zlatan. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek en wordt geregisseerd door Jens Sjögren. Het script is geschreven door Jakob Beckman en David Lagercrantz. Ibrahimovic was persoonlijk betrokken bij de totstandkoming van het scenario.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Over de film I am Zlatan

I am Zlatan gaat over de beginjaren van de carrière van Ibrahimovic. Als zoon van een Bosnische vader en een Kroatische moeder groeide hij op in een immigrantenwijk in de Zweedse stad Malmö. Vanuit die situatie besloot hij zijn dromen waar te maken en zijn eigen persoonlijkheid te vormen. Uiteindelijk zou hij uitgroeien tot een van de grootste voetballers ter wereld. De film gaat over leven in armoede, respect voor je roots en liefde voor voetbal. Zlatan wordt gespeeld door twee verschillende acteurs: Dominic Andersson Bajraktati speelt Zlatan op 11-jarige leeftijd en Granit Rushiti speelt hem als jongvolwassene.

film I am Zlatan
Granit Rushiti in de rol van Zlatan Ibrahimovic. Fotograaf: Mark de Blok via September Film

De speelfilm I am Zlatan wordt geproduceerd door het Zweedse productiebedrijf B-reel Films, dat bekend is van onder andere Midsommar en de documentaire I am Greta. Distributeur September Film zal I am Zlatan volgend jaar uitbrengen in de bioscoop.

Zlatan in Amsterdam

Van 2001 tot 2004 speelde als spits bij Ajax onder leiding van Ronald Koeman. Vandaar dus de opnames in Nederland voor deze Zweedse film. Gijs Naber vertolkt de rol van Ajax-trainer Ronald Koeman in de periode dat Zlatan in Amsterdam speelde.

film I am Zlatan
Gijs Naber in de fol van Ronald Koeman. Fotograaf: Mark de Blok via September Film

Het Nederlandse gedeelte van de film wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiebedrijf Keplerfilm. “Zlatan heeft als speler veel betekend voor Ajax en dus het Nederlandse voetbal. Het is daarom bijzonder om samen met de Nederlandse crew en cast een bijdrage te kunnen leveren aan het verfilmen van deze voetballegende,” vertellen producenten Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen. De Nederlandse opnames zijn tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds.

Wie van jullie wil de film zien als hij uitkomt?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Ik ga akkoord met het privacybeleid.