casper en emma noorwegen

Ken jij de kinderfilms over Casper en Emma uit Noorwegen?

Als je jonge kinderen hebt, ken je de kleuters Casper en Emma vast wel, net als hun knuffels mevrouw Konijn en Welpje. Maar wist je ook dat ze uit Noorwegen komen?

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

 Casper en Emma Noorwegen

Foto met dank aan Just 4 Kids

Casper en Emma uit Noorwegen

Casper en Emma heten eigenlijk Karsten og Petra en hun knuffels heten Frøken Kanin en Løveungen. Deze Karsten en Petra zijn al 20 jaar razend populair in Noorwegen en Denemarken, waar ze in eerste instantie bekend werden door de boeken van Tor Åge Bringsværd (tekst) en Anne G. Holt (illustraties).

De boeken over Casper en Emma

De volgende keer dat ik in Noorwegen ben, moet ik misschien maar eens op zoek naar een boek over Karsten og Petra. Het zou zomaar een mooie manier kunnen zijn om mijn Noors te oefenen. Als je de titels bekijkt, zijn er in ieder geval veel best begrijpelijk. Wat denk je bijvoorbeeld van:

 • Karsten får ikke sove
 • Petra begynner i barnehaven
 • Karsten og Petra er bestevenner
 • Karsten hjelper pappa
 • Petra vil bli dyrlege
 • Karsten og Petra har Lucia-fest
 • Karsten har bursdag
 • Karsten må på sykehus
 • Petra vil at alle skal ha en venn
 • Karsten og Petra får sykkel
 • Karsten og Petra går på skøyter
 • Karsten og Petra på skiskole
 • Karsten og Petra på biblioteket
Casper en Emma film
Foto met dank aan Just 4 Kids

Films over Casper en Emma

Na zoveel boeken kon het niet uitblijven: Casper en Emma maakten de overstap naar het witte doek. Inmiddels zijn er al 7 films en als je zin hebt in een beetje Noorwegen-gevoel, moet je zeker deze trailers even bekijken.

Karsten og Petra blir bestevenner – Casper en Emma: Beste vriendjes

In deze eerste film leren Casper en Emma elkaar kennen op de kleuterschool.

Karsten og Petra på vinterferie – Casper en Emma op wintersport

In de film Casper en Emma op wintersport heeft Casper het moeilijk als Emma een vriendje heeft dat heel goed kan skiën, terwijl Casper dat eng vindt.

Karsten og Petras vidunderlige jul – Casper en Emma: Een vrolijk kerstfeest

De trailer van Casper en Emma – een vrolijk kerstfeest doet me (net als die van de wintersport trouwens) heel erg denken aan Kerst met Linus. Deze film van Casper en Emma is hier verkrijgbaar op dvd.

Karsten og Petra på safari – Casper en Emma op safari

In Casper en Emma op safari verlaten we Noorwegen en volgen we de kleuters naar Afrika voor een spannend avontuur.

Karsten og Petra ut på tur – Casper en Emma de bergen in

Casper en Emma de bergen in heeft wel weer hele sterke Noorwegen-vibes. Hiervan krijg je zin om te wandelen en kamperen!

Karsten og Petra lager teater – Casper en Emma maken theater

Casper en Emma maken theater staat helemaal in het teken van een toneelvoorstelling van de kleuterklas om geld in te zamelen voor het goede doel.

Karsten og Petra på skattejakt – Casper en Emma op jacht naar de schat

In deze nieuwe film over Casper en Emma vieren de kleuters zomervakantie in het zuiden van Noorwegen. Ze slapen daar in het strandhuis van hun opa, waar ze volop kunnen zwemmen, zandkastelen bouwen en visjes vangen. Dan vinden ze een kistje op het strand dat opa vroeger met zijn beste vriend Alfred heeft begraven. Dat is het begin van een spannende speurtocht.

Doet de trailer jullie ook een beetje denken aan Samen op het eiland Zeekraal?

Serie over Casper en Emma

Heb je nog niet genoeg van deze Noorse kleuters? Dan is er ook nog een serie van 2 seizoenen gemaakt. Het eerste seizoen bestaat uit 12 afleveringen, seizoen 2 heeft er 2×10, die op dvd zijn uitgegeven als Casper en Emma maken schoon en Casper en Emma maken nieuwe vrienden. De afleveringen zijn ook te zien op Netflix, net als de allereerste film trouwens.

Casper en Emma serie

Foto met dank aan Just 4 Kids

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Eén reactie

 1. Hallo ik ben op zoek naar kleding, knuffels, enz van casper en emma…voor mijn kleindochtertje die zoooo grote fan is. Maar bij ins in belgie niet gemakkelijk te vinden. Heeft u tips aub ? Groeten van de oma van mona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.