Casper en Emma en de Gouden Ring

Leuke zomerfilm: Casper en Emma en de Gouden Ring

Wil je deze zomer met je kind(eren) naar de bioscoop en zoek je nog een leuke zomerfilm? Dan heb ik een leuk nieuwtje voor je, want vanaf 12 juli 2023 draait de nieuwste film over de Noorse beste vriendjes Casper en Emma (eigenlijk Karsten og Petra) in de Nederlandse en Belgische bioscopen. De nieuwe film heet Casper en Emma en de Gouden Ring en het wordt weer een spannend avontuur.

De winnaar van de winactie is inmiddels bekendgemaakt.

Over Casper en Emma

De verhalen over de 5-jarige Karsten og Petra zijn gebaseerd op de boeken van de Noorse schrijver Tor Age Bringsværd. Ze zijn al 20 jaar razend populair in Noorwegen en Denemarken.

Als Casper en Emma hebben de Noorse kleuters ook Nederland en België veroverd. De serie is al tien jaar te zien bij Zappelin op NPO 3 en elke week kijken duizenden kinderen naar de filmpjes van Casper en Emma op het YouTube-kanaal van Just4Kids. En nu komt er dus weer een nieuwe bioscoopfilm aan (hier vind je eerdere bioscoopfilms over Casper en Emma).

Casper en Emma ontmoetten elkaar voor het eerst op school en sindsdien zijn ze beste vriendjes. Ze hebben allebei een knuffel: Caspers knuffel heet Welpje en Emma’s knuffel heet Mevrouw Konijn. De knuffels kunnen praten en komen alleen tot leven bij Casper en Emma. Ze gaan overal mee naartoe en beleven de avonturen van Casper en Emma op hun eigen manier.

Het verhaal van Casper en Emma en de Gouden Ring

Casper en Emma en de Gouden Ring wordt weer een leuk en spannend avontuur. Deze keer gaan Casper en Emma met hun familie op vakantie naar het eiland Malta in de Middellandse zee. Op hun eerste dag op het strand ontmoeten ze Pawlu en zijn knuffel Dolfijn. Het is het begin van een echte vakantievriendschap.

Casper en Emma en de Gouden Ring
Foto via FIlmdepot

Tijdens het spelen vinden de drie vriendjes een gouden ring in zee. Casper en Emma denken dat iemand zijn trouwring is verloren en gaan op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Maar het vinden van de eigenaar van de ring blijkt moeilijker dan gedacht. Dan vertelt een visser de kinderen dat de ring afkomstig is uit de gezonken stad Atlantis…

Terwijl Emma en Pawlu nog bezig zijn met de speurtocht, ontmoet Casper een meisje uit Malta: Agatha. Emma wil de ring eigenlijk terug in zee te gooien, maar dan ontmoet Casper de oma van Agatha en wordt het mysterie van de gevonden ring toch nog opgelost.

Waar is de nieuwe Casper en Emma-film te zien?

Casper en Emma en de Gouden Ring duurt 1 uur en 20 minuten en is vanaf 12 juli in de bioscoop te zien in Nederland en België. Hier vind je de bioscoopagenda voor deze film.

Hier kun je alvast de trailer bekijken:

En behalve een nieuwe film komt er ook nog een nieuwe tv-serie van Casper en Emma. Deze zal weer te zien zijn bij Zappelin.

De twee vrijkaartjes en het memospel van Casper en Emma zijn bij de loting gewonnen door iemand die een reactie op Facebook had geplaatst. Iedereen bedankt voor het meedoen!

Met dank aan In The Air voor het mogelijk maken van deze winactie.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

4 reacties

 1. Hoi Sandra,
  Ooh een nieuwe film! Hier thuis groot fan! We hebben alle eerder films én serie’s van Casper en Emma gezien. Casper en Emma in de Bergen is favoriet! Ze slapen dan in een tentje in de bergen en beleven mooie avonturen. Door een afleveribgen dat er wafels gebakken wordt, bak ik mee, de kinderen zingen altijd met; “Wafels wafels wafels wafels lekker warm en zoet???? mee. We zouden graag kaartjes winnen voor de nieuwe film 🙂 groetjes Sandrina

 2. Dag Sandra,

  Hoewel mijn zoontje al 9 is, kijkt hij nog steeds graag naar (de herhalingen van) Casper en Emma. Vooral C&E op safari is favoriet, omdat hijzelf ook in Afrika is geboren.

 3. Hallo, ik ben Zoë en ik ben 6jaar.
  Ik ben nog nooit naar een film geweest van Casper en Emma maar heb wel alle afleveringen op zappelin en Netflix gezien. Dit is mijn favoriet. Ook mama zingt samen met mij mee.

  Groetjes Zoë en Noëlla

 4. Mijn zoon (9) en ik hebben alle Casper en Emma films grijsgedraaid, het zijn ook de enige dvds die we nog in huis hebben! Zijn favoriete film is Casper en Emma op wintersport, die van mij is een vrolijk kerstfeest. Een absolute tegenhanger van deze film en toch zijn wij benieuwd of we deze film ook zo in ons hart gaan sluiten ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.