serie Gosta

Zweedse serie Gösta: over een Zweed de altijd aardig wil zijn

Misschien heb je hem deze zomer al gezien bij de NPO: de Zweedse serie Gösta. Hij gaat over een Zweed die heel graag aardig wil zijn. Altijd en tegen iedereen. Maar is dat eigenlijk wel vol te houden? En hoe pakt dat uit voor Gösta zelf?

Het verhaal van de serie Gösta

Gösta is 28 jaar oud en werkt als kinderpsycholoog. Voor zijn eerste baan verhuist hij vanuit Stockholm naar een houten huisje midden in het bos. Dat wordt zijn uitvalsbasis om de kinderen in deze dunbevolkte regio te gaan begeleiden. En natuurlijk komt hij ook in aanraking met volwassenen.

Er is één ding dat Gösta altijd probeert te doen: aardig zijn. Het liefst wil hij de aardigste Zweed ter wereld zijn en iedereen die bij hem aanklopt helpen. Soms lukt dat ook. Maar het altijd iedereen naar de zin willen maken blijkt niet in alle gevallen goed uit te pakken – ook voor Gösta zelf niet.

Zou Gösta dit lesje in de loop van de serie gaan leren? Het levert in ieder geval komische situaties op…

serie Gosta

Waar is de serie Gösta te zien?

Gösta was deze zomer al te zien op NPO 3 en NPO Start en was al te streamen op NPO Plus. De serie is ook verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.