Zweedse serie Gösta: over een Zweed de altijd aardig wil zijn

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Op 19 juli start er weer een interessante Zweedse serie bij de NPO. De serie heet Gösta en gaat over een Zweed die heel graag aardig wil zijn. Altijd en tegen iedereen. Maar is dat eigenlijk wel vol te houden? En hoe pakt dat uit voor Gösta zelf?

Het verhaal van de serie Gösta

Gösta is 28 jaar oud en werkt als kinderpsycholoog. Voor zijn eerste baan verhuist hij vanuit Stockholm naar een houten huisje midden in het bos. Dat wordt zijn uitvalsbasis om de kinderen in deze dunbevolkte regio te gaan begeleiden. En natuurlijk komt hij ook in aanraking met volwassenen.

Er is één ding dat Gösta altijd probeert te doen: aardig zijn. Het liefst wil hij de aardigste Zweed ter wereld zijn en iedereen die bij hem aanklopt helpen. Soms lukt dat ook. Maar het altijd iedereen naar de zin willen maken blijkt niet in alle gevallen goed uit te pakken – ook voor Gösta zelf niet.

Zou Gösta dit lesje in de loop van de serie gaan leren? Het levert in ieder geval komische situaties op…

serie Gosta

Waar is de serie Gösta te zien?

Gösta is vanaf 19 juli van maandag t/m donderdag te zien op NPO 3 en NPO Start. Vanaf 15 juli is de hele serie al te streamen op NPO Plus. Op deze website kun je makkelijk nakijken of de serie nog ergens anders te streamen is, bijvoorbeeld op Netflix.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *