Boek Ik zie je

Zwart IJs-serie van start met ‘Ik zie je’ van Yrsa Sigurðardóttir

Binnenkort kunnen we genieten van een nieuwe, ijzingwekkende thrillerserie van Yrsa Sigurðardóttir: Zwart IJs. Het eerste deel heet Ik zie je en begint op een koude winteravond in IJsland.

Het verhaal van ‘Ik zie je’

Op een koude winteravond klopt een verontruste buurman aan bij een huis aan het afgelegen fjord Hvalfjörđur. Hij heeft al meer dan een week niets gezien of gehoord van het gezin dat daar woont. Telefoontjes worden niet beantwoord. Zijn angst wordt werkelijkheid als hij de deur weet te openen en binnen een gruwelijk tafereel aantreft.

Politieman Týr en forensisch patholoog Idunn leiden het onderzoek naar de moord op de gezinsleden, waarbij al snel duidelijk wordt dat de familie vreselijke geheimen met zich meedroeg. Met hulp van de jonge politievrouw Karólina wordt een doos van Pandora geopend, die hen ook confronteert met zaken uit hun eigen verleden.

Ik zie je is het eerste deel van de Zwart IJs-serie, waarvan elk deel zich afspeelt in de ruige IJslandse natuur, rond hetzelfde politieteam. De term ‘zwart ijs’ verwijst naar het gladde, doorzichtige ijs dat veilig lijkt maar onverwacht onder je voeten kan breken.

Boek Ik zie je
Omslagontwerp: Villa Grafica

Over Yrsa Sigurðardóttir

Yrsa Sigurðardóttir (1963) is een veelvoudig bekroonde IJslandse bestsellerauteur. Ze is van oorsprong waterbouwkundig ingenieur en begon naast haar werk met het schrijven van kinderboeken. Sinds haar thrillerdebuut in 2005 schreef ze meer dan vijftien thrillers, die in ruim dertig landen zijn uitgebracht. Sigurðardóttir woont met haar man en twee kinderen in Reykjavik.

Ik zie je (oorpsonkelijke titel: Lok lok og) van Yrsa Sigurðardóttir (ISBN 978 94 0422 5) is naar het Nederlands vertaald door WIllemien Werkman en heeft 464 bladzijden. Het boek verschijnt op 14 september 2023.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.