Op de leeslijst: Zoete, zoete wraak BV van Jonas Jonasson

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Je kent De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson vast wel. Deze internationale bestseller (meer dan 15 miljoen exemplaren!) werd in Zweden verfilmd en er is nu zelfs een Hollywoodverfilming met Will Ferrell aangekondigd. Van dezelfde schrijver is nu het boek Zoete, zoete wraak BV op komst.

Het verhaal van Zoete, zoete wraak BV

De meeste mensen deugen, maar sommige niet… Victor Alderheim is een uitgekookte en succesvolle kunsthandelaar uit Stockholm. Maar zijn zorgvuldig opgebouwde leventje wordt op een dag volledig overhoop gegooid als hij te horen krijgt dat hij vader is. Van de ene op de andere dag moet hij gaan zorgen voor de zestienjarige Kevin. En dat terwijl hij net van plan was om te trouwen met Jenny, de dochter van een galeriehouder, om vervolgens weer van haar te scheiden en zo een flinke smak geld binnen te halen. Geen goed moment om opeens voor een buitenechtelijk kind te moeten zorgen…

Victor bedenkt een plan om van Kevin af te komen, en wel in de rimboe van Afrika. Dat moet gebeuren zodra de jongen achttien wordt. Maar het plan mislukt compleet. Kevin wordt door een medicijnman liefdevol in zijn Masai-stam opgenomen en keert vijf jaar later weer terug naar Zweden. Daar ontmoet hij Jenny, die inmiddels inderdaad Victors ex-vrouw is. Om zich te wreken op de man die hun leven heeft verwoest, bundelen Kevin en Jenny hun krachten en schakelen het bedrijf Zoete Zoete Wraak BV in …

Over de auteur

De schrijver van Zoete, zoete wraak BV heet voluit Pär-Ola Jonas Jonasson en komt uit Växjö. Hij studeerde Zweeds en Spaans aan de universiteit van Göteborg en woont tegenwoordig op Gotland. Na een carrière als journalist (voor Smålandsposten in Växjö en het Zweedse avondblad Expressen) en mediaconsultant, schreef hij zijn debuutroman De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann). Na dit enorme succes (wet boek is al in meer dan 45 talen uitgegeven en verfilmd) schreef hij nog de volgende boeken, die het ook goed deden:

Zoete Zoete Wraak BV (ISBN: 9789056726621) verschijnt 15 september 2020 bij Uitgeverij Signatuur (onderdeel van A.W. Bruna Uitgevers). Het boek heeft 368 bladzijden en is vertaald door Corry van Bree.

Afbeelding met dank aan Uitgeverij Signatuur