Wintereiland van Katrine Engberg

Bureau Kopenhagen 4: Wintereiland van Katrine Engberg

Na Glazen vleugels, Dodenmasker en De krokodilvogel is nu het vierde boek uit de spannende Bureau Kopenhagen-reeks naar het Nederlands vertaald: Wintereiland van Katrine Engberg. Het boek Wintereiland is weer een meeslepende pageturner vol verrassende wendingen. Perfect om in deze warme zomer mee buiten te gaan zitten op een koel plekje!

Het verhaal van Wintereiland

In Kopenhagen heeft Anette Werner de leiding over het onderzoek naar een onthoofd lichaam dat is opgegraven in een speeltuin. Jeppe Kørner is intussen met verlof van de politie en houdt zich tijdens de winter schuil op het eiland Bornholm. Op datzelfde eiland werkt Esther de Laurenti aan haar biografie over Margrethe Dybris, een antropologe met een geheimzinnig verleden. Wanneer Jeppe een helpende hand biedt bij de zagerij op het eiland, belandt hij onbedoeld midden in een sinister mysterie. Hij zal met Anette en Esther moeten samenwerken als ze de geheimen van het eiland willen onthullen en de moordenaar willen stoppen voordat hij opnieuw toeslaat.

Wintereiland van Katrine Engberg
Afbeelding met dank aan de uitgever

Over de auteur

Katrine Engberg (1975) was in Denemarken oorspronkelijk bekend als danseres en choreograaf. In 2006 maakte ze haar schrijfdebuut met een non-fictieboek. Ze werkt nog steeds als regisseur en choreograaf voor theater en televisie, maar inmiddels heeft ze ook groot succes met haar boeken. Haar thrillers over Jeppe Kørner en Annette Werner belanden steevast in de top 3 van de Deense bestsellerlijst. Ook internationaal wordt ze steeds populairder en behalve in Denemarken is ze ook in Duitsland een bestsellerauteur.

Engberg bewijst eens temeer dat ze gerekend mag worden tot een van de betere Scandinavische thrillerauteurs.

Vrouwenthrillers.nl

Wintereiland van Katrine Engberg (ISBN: 9789400513549 heeft 352 bladzijden en is vertaald door Corry van Bree. Het boek verscheen bij uitgeverij AW Bruna en kost €22,99.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.