film the promised land

The Promised Land: Deens historisch drama met Mads Mikkelsen

Vanaf 7 maart 2024 kun je in de Nederlandse filmhuizen kijken naar een nieuwe Deense film: The Promised Land (oorspronkelijke titel: Bastarden). De hoofdrol in dit historische drama wordt gespeeld door niemand minder dan Mads Mikkelsen. Fans van deze acteur krijgen deze keer een specifiek stukje Deense geschiedenis mee.

Het verhaal van The Promised Land

De film speelt namelijk in het Denemarken van 1755. Kapitein Ludvig Kahlen (gespeeld door Mads Mikkelsen) heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken en daar in naam van koning Frederik V een kolonie op te zetten. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel, met de bijbehorende eer en rijkdom.

Niet iedereen kan zich vinden in de plannen van Kahlen. Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel (vertolkt door Simon Bennebjerg) is het stuk grond namelijk al in zijn bezit. Wanneer De Schinkel ontdekt dat twee van zijn arbeiders zijn ontsnapt om zich bij Kahlen aan te sluiten, zweert hij wraak.

Maar Kahlen laat zich niet intimideren. Hij gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet

film the promised land
Foto via Filmdepot

Naar een boek van Ida Jessen

De film The Promised Land is gebaseerd op het boek Kaptajnen og Ann Barbara (de kapitein en Ann Barbara) van de Deense schrijfster Ida Jessen. De rol van Ann Barbara wordt in de film gespeeld door Amanda Collin.

Waar is The Promised Land te zien?

The Promised Land duurt 2 uur en 7 minuten en is vanaf 7 maart 2024 in de bioscoop te zien in Nederland en België. Hier vind je de bioscoopagenda voor deze film.

Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.