film His majesty the barber

Zweeds-Duitse film te zien op Silent Film Festival in Eindhoven

Nu de feestdagen achter de rug zijn, is het tijd om vooruit te kijken naar al het leuks dat 2024 voor ons in petto heeft. Een van de eerste evenementen die ik met je wilde delen, is het Nederlands Silent Film Festival in Eindhoven. Dat vindt plaats van 11-14 januari 2024 en er is onder andere een Zweeds-Duitse film te zien: Hans Kungl. Höghet shinglar oftewel His Majesty the Barber. Ga jij hem bekijken?

Over het Nederlands Silent Film Festival

Het Nederlands Silent Film Festival vindt van 11 tot en met 14 januari 2024 plaats in Eindhoven. Dat weekend kun je een unieke reis maken door de wereld van stille film. Bij deze kunstvorm hebben films zelf geen geluid. In plaats daarvan worden ze voorzien van live muziekbegeleiding.

Het NSFF programmeert klassiekers en iconen uit de wereld van de stille film, zoals Buster Keaton, Mary Pickford en Fritz Lang. Maar er zijn ook onbekende pioniers en zeldzame filmparels te zien. De 12 filmprogramma’s worden live begeleid door ‘silent film-musici’ zoals Maud Nelissen (piano), Daan van den Hurk (piano), Elizabeth-Jane (harp) en Meg Morley (piano).

film His majesty the barber
His Majesty the Barber – afbeelding met dank aan het Nederlands Silent Film Festival

His Majesty the Barber

Op zaterdag 13 januari 2024 is de Zweeds-Duitse film Hans Kungl. Höghet shinglar oftewel His Majesty the Barber uit 1928 te zien. Het is een charmante komedie vol plottwists. Hij gaat over Nickolo, een jonge kapper in een klein Zweeds dorpje. Nickolo wordt verliefd op Astrid, wier grootmoeder miljonair is dankzij haar haargroeimiddelimperium. Om te mogen trouwen met zijn geliefde, moet Nickolo bewijzen dat hij goed genoeg is voor haar en haar familie. In werkelijkheid blijkt hij echter de verloren gewaande kroonprins te zijn van Tirania en raakt hij betrokken bij een couppoging om de monarchie in het land te herstellen.

Wil je deze film gaan bekijken? Alle praktische informatie vind je op de website van het Nederlands Silent Film Festival.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.