boek Serpent Silje Ulstein

Nieuwe Noorse thriller: Serpent van Silje Ulstein

Op 8 juni 2022 verschijnt er een nieuwe Noorse thriller van een nieuwe Noorse thrillerauteur: Silje Ulstein. Serpent (oorspronkelijke titel: Krypdyrmemoarer) schijnt een echte aanrader te zijn voor liefhebbers van Jo Nesbø: razend spannend en verrassend, duister maar ook enorm verslavend. Ik ben benieuwd!

Het verhaal van Serpent

In Serpent maken we kennis met Liv, die in een dorpje aan een fjord in het westen van Noorwegen woont. Ze deelt een appartement met twee vrienden en een babytijgerpython. Livs band met het dier is intens en heeft een beschermend gevoel in haar laten ontwaken – samen met nog meer overweldigende emoties. Eindelijk voelt ze zich veilig. Eindelijk voelt ze zich thuis.

boek Serpent Silje Ulstein
Afbeelding met dank aan A.W. Bruna

Dertien jaar later, in het nabijgelegen Kristiansund, gaat Mariam Lind winkelen met haar elfjarige dochter Iben. Na een ruzie stormt Mariam de winkel uit en laat Iben daar achter. Ze denkt dat het meisje zelf wel naar huis zal gaan en besluit een stuk te gaan rijden om af te koelen. Maar als ze ’s avonds thuiskomt, komt ze erachter dat Iben nooit thuis is aangekomen.

De zestigjarige rechercheur Roe Olsvik wordt op Ibens vermissing gezet. Als hij Mariam ondervraagt, vindt hij haar verdacht. Maar hij voelt ook aan dat er meer achter de verdwijning van het kind zit.

‘Een ambitieus, ijzersterk boek met krachtig proza zonder clichés en een uitstekende compositie. Silje Ulstein is erin geslaagd een thriller te schrijven die opvalt binnen het genre.’

Aftenposten

Over de auteur

Silje Ulstein (1985) haalde een master in literatuur aan de Universiteit van Oslo en studeerde creatief schrijven aan de Skrivekunstakademi in Bergen. Haar debuut Serpent was een grote bestseller in Noorwegen. De vertaalrechten zijn al aan dertien landen verkocht.

Lees Serpent van Silje Ulstein zelf

Serpent (ISBN 978 94 005 1349 5) van Silje Ulstein is vertaald door Lammie Post-Oostenbrink en verschijnt 8 juni 2022 bij A.W. Bruna. Het zal ook beschikbaar zijn als e-book en audioboek.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.