Malin Stehn tot de dood ons scheidt

Tot de dood ons scheidt: het nieuwe boek van Malin Stehn

Ben je nog op zoek naar een psychologische thriller? Dan kun je vanaf 26 oktober 2023 genieten van Tot de dood ons scheidt (Lycka till) van de Zweedse schrijfster Malin Stehn, die eerder Een gelukkig nieuwjaar (Ett gott nytt år) schreef.

Het verhaal van Tot de dood ons scheidt

Emily gaat trouwen en alles rond haar uitbundige kasteelbruiloft is tot in de puntjes geregeld. Toch zijn er drie dingen waar Emily geen invloed op heeft: het weer, haar moeder Annika en haar oudere broer Erik. Het weer pakt fantastisch uit, maar tijdens het extravagante huwelijksfeest lopen de spanningen onder de gasten op. Wanneer in de donkere kasteeltuin een gruwelijke ontdekking wordt gedaan, komt veel wat verborgen was aan het licht.

Tot de dood ons scheidt draait om twee families van wie het gewone leven, vol voetbaltrainingen en gezamenlijke verjaardagen, wordt verscheurd door een auto-ongeluk waarbij een familielid betrokken is. Acht jaar later worden beide families herenigd op de bruiloft, waar duidelijk wordt dat alle wonden uit het verleden nog lang niet zijn geheeld. Je kunt een geheim nog zo goed bewaren, de waarheid komt uiteindelijk altijd boven…

Malin Stehn tot de dood ons scheidt
Afbeelding met dank aan uitgeverij Cargo. Omslagontwerp: Villa Grafica.

Het verhaal van Een gelukkig nieuwjaar

Het is oud en nieuw. De zeventienjarige Jennifer verlaat vroegtijdig het feestje van haar beste vriendin Smilla. Onderweg naar huis verdwijnt ze spoorloos in de ijskoude nacht. Aan de andere kant van de stad vieren de ouders van de twee tieners samen het begin van het nieuwe jaar, zonder enig idee te hebben van de ellende die hen te wachten staat.

In de angstige dagen die volgen, verdwijnen al hun zekerheden als sneeuw voor de zon. De moeder van Jennifer merkt dat ze geen idee heeft wat haar dochter allemaal uitspookte. Nina, de moeder van Smilla, is stiekem helemaal niet verbaasd. Maar de lage dunk die Nina van Jennifer heeft, wordt niet gedeeld door haar man Fredrik – waarschijnlijk de laatste persoon die Jennifer nog in leven heeft gezien.

Wat is er die avond precies gebeurd? Waarom ging Jennifer zo vroeg weg? Door haar vermissing komen de levens van haar ouders en die van Smilla onder druk te staan en komen lang verborgen geheimen aan het licht.

Over Malin Stehn

Malin Stehn werd in 1969 geboren in Boden, groeide op in Katrineholm en woont nu in Malmö. Ze is werkte als vertaler schreef sinds 2019 meer dan veertig jeugdromans. Een gelukkig nieuwjaar was haar debuut voor volwassenen. Het werd meteen een grote bestseller in Zweden en komt nu ook uit in heel Europa. Een gelukkig nieuwjaar was genomineerd voor De MAX Bronzen Vleermuis 2023.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.