Jens Lapidus Mr One

Mr. One van Jens Lapidus: deel 4 van Stockholm Underground

Op 14 november 2023 verscheen Mr. One, het vierde deel in de meesterlijke Stockholm Underground-reeks van Jens Lapidus. Zoals je van Jens Lapidus gewend bent, is het weer een duister, rauw en meedogenloos verhaal. Ra uw, pulserend, snel – typisch Lapidus dus. Stockholm Underground draait om het ongebruikelijke duo Emelie en Teddy. Zij is de pasbenoemde advocaat op een chic advocatenkantoor. Hij is de ex-crimineel en fixer die probeert op het rechte pad te blijven, en die werkt als ‘speciale onderzoeker’ van de firma waar Emelie werkt.

Het verhaal van Mr. One

Top Dog Isak is het zat om Mr. One te zijn. Hij staat op het punt zijn aandeel te verkopen en het rechte pad op te gaan. In de coulissen staat de volgende spil, Kerim, al klaar om het van Isak over te nemen. Maar wanneer Isaks zoon op mysterieuze wijze verdwijnt, gaat de deal niet door en moet Isak terug de straat op. Teddy en Emelie zijn er ook klaar mee – met name met elkaar. Het lukt Teddy gewoon niet om eerlijk te zijn en zij wil niet dat hun zoon opgroeit met een vader die niet binnen de lijntjes van de wet kan blijven. Gaandeweg worden ze meegesleurd in de machtsstrijd die ontstaat na Isaks troonsafstand. Wie wordt de nieuwe Mr. One? Wie zal hem bijstaan als consigliere? En wie gaat hem stoppen?

Jens Lapidus Mr One
Afbeelding met dank aan uitgeverij AW Bruna

Over Jens Lapidus

Jens Lapidus (1974) heeft vijftien jaar gewerkt als strafrechtadvocaat. In die tijd verdedigde hij enkele van de meest beruchte misdadigers van Zweden. Dat gaf hem unieke inzichten in het criminele circuit. Hij ging thrillers schrijven en groeide uit tot een absolute ster in Nederland. Nadat hij een paar jaar met zijn gezin op Mallorca heeft gewoond, woont Lapidus nu weer in Stockholm.

In 2006 debuteerde Lapidus met Snel geld (Snabba cash ), het eerste deel van zijn Stockholm-trilogie. Deze trilogie wordt wel vergeleken met het werk van James Ellroy en Dennis Lehane. In Zweden gingen er tweeënhalf miljoen exemplaren van over de toonbank. Ook in Nederland was het een groot succes. Na Snel geld volgden Bloedlink en Val dood . Alle drie de delen van de Stockholm-trilogie zijn verfilmd.

In 2014 keerde Lapidus terug met een nieuw drieluik van min of meer samenhangende, maar als standalones te lezen thrillers: VIP-room Stockholm Delete en Topman. Ook deze boeken zijn verfilmd.

Het werk van Lapidus verschijnt in maar liefst dertig landen en wereldwijd zijn bijna vier miljoen boeken van zijn hand verkocht. Van de boeken van Lapidus werden in Nederland en België ruim 200.000 exemplaren verkocht.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.