In memoriam van Engman en Selaker

Lezen: In memoriam van Pascal Engman en Johannes Selåker

Op 13 september 2023 komt er weer een nieuwe Zweedse thriller uit in het Nederlands: In memoriam van Pascal Engman en Johannes Selåker. In deze koortsachtige Scandinavische thriller slaat een seriemoordenaar toe tijdens een zinderende Zweedse zomer, waarin het land ook nog eens in de greep is van de voetbalkoorts én een gruwelijke schietpartij. Hebben deze dingen met elkaar te maken, of staan ze los van elkaar? Binnenkort kunnen we het lezen!

Het verhaal van In memoriam

In de lange, hete zomer van 1994 is Zweden in de greep van de WK-voetbalkoorts. Tegelijkertijd schokt een massale schietpartij in Falun het land. Na deze gruwelijke aanslag door schutter Mattias Flink vindt er opnieuw een moord plaats. Een vrouw wordt gewurgd aangetroffen in een park. Al snel wordt duidelijk dat zij niet het eerste slachtoffer is – noch het laatste.

Het is aan Tomas Wolf, rechercheur en voormalig vredesofficier van de Verenigde Naties, om de moordenaar te vinden. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek, namelijk van Vera Berg – de ambitieuze, maar corrupte verslaggever van het avondnieuws die op de vlucht is voor haar ex-vriend en zijn motorbende.

Hoofdverdachte is de aan alcohol verslaafde filmster Micael Bratt. Maar zowel Wolf als Berg vermoeden dat de echte dader veel dichter bij het onderzoek staat.

In memoriam van Engman en Selaker

Over de auteurs

Pascal Engman is een Zweedse thrillerauteur, bekend van zijn thrillers over Vanessa Frank. Hij was een prominent journalist bij de grootste avondkrant van Zweden, Expressen. David Lagercrantz noemde hem ooit ‘de meester van een nieuwe generatie schrijvers’.

Johannes Selåker is schrijver en journalist. Hij werkte onder meer als nieuwsdirecteur en hoofdredacteur bij de grote kranten Aftonbladet, Expressen en Aller Media. Ook was hij verantwoordelijk voor het onderzoek naar de grootste #metoo-schandalen in Zweden. In 2020 verscheen zijn solodebuut in Zweden en nu bundelt hij zijn krachten met Pascal Engman.

Lees In memoriam zelf

De Scandinavische thriller In memoriam van Pascal Engman en Johannes Selåker (ISBN: 9789400515949) komt op 13 september 2023 uit bij uitgeverij AW Bruna. Het boek is vertaald door Petra Broomans en Madeleine Kiers en heeft 512 bladzijden. Behalve de paperback is er ook een e-boek en een luisterboek.

Op de website van AW Bruna vind je alvast een leesfragment.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.