woman at war

De IJslandse film Woman at war: dubbelleven van een vrouw uit Reykjavik

De IJslandse film Woman at war (Kona fer í stríð) zit vol humor en heeft ook genoeg spannende momenten. En tja, de IJslandse natuur speelt een hoofdrol. Moet ik nog meer zeggen? De film is nu verkrijgbaar op dvd.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Het verhaal van Woman at war

De film Woman at war gaat over Halla (gespeeld door Halldóra Geirharðsdóttir), een vrouw van vijftig die in Reykjavik woont en daar koordirigent is. Ze is gek op de IJslandse natuur. Daarnaast is ze al heel lang bezig om een kindje te adopteren. In de loop van de film is het eindelijk zo ver: ze krijgt bericht dat ze zich als moeder mag ontfermen over een meisje uit Oekraïne.

IJslandse film Woman at war
Afbeelding Benedikt Erlingsson ®Slot Machine 2018 via Filmdepot

Halla lijkt zo misschien nogal een braaf leven te leiden. Maar ze leidt een dubbelleven. Als niemand kijkt, is ze de milieuactivist die bekendstaat onder de naam ‘De Bergvrouw’. Als een stoere held uit een sprookje loopt ze rond met een kruisboog om het op te nemen tegen ‘het kwaad’. Haar grootste vijand is de plaatselijke aluminiumfabriek, die wil uitbreiden en daarmee de IJslandse hooglanden bedreigt.

IJslandse film Woman at war
Afbeelding Benedikt Erlingsson ®Slot Machine 2018 via Filmdepot

Halla realiseert zich wel dat het dragen van de verantwoordelijkheid voor een kind een ander licht werpt op haar sabotage-acties. Maar ze wil nog één grote klap uitdelen. Of dat verstandig is, dat moeten we zelf gaan zien. Kan ze niet beter op een wat minder radicale manier doen?

En wat doen die muzikanten daar toch…?

Wil jij Woman at war ook zien?

Woman at war draaide vanaf 27 december 2018 in Nederlandse bioscopen en is nu te bestellen op bol.com. Hier kun je de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

3 reacties

  1. Deze wil ik ook beslist zien! Het verhaal vind ik intrigerend en de natuurschoon van IJsland als voorproefje voor onze cruise volgend jaar, niet te missen. Dan snap ik ook het verband hoe een vrouw op Ijsland zo’n dubbelleven kan leiden: weliswaar dun bevolkt buiten de grote steden, maar onopgemerkt voor een tijd? Takk ska du ha!

    • Komt vanavond op Canvas 21.20 uur, voor de liefhebbers. Ik weet het ook nog maar kort, vandaar!
      Lijkt me wel wat deze film, zo’n onconventioneel type vrouw en de wonderschone natuur van IJsland. Ik ben er nog niet geweest, wellicht volgend jaar. Twee jaar geleden had het schip panne en voer niet, vorig jaar corona en daarna was de Eng. rederij failliet. Het gaat wel lukken een keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.