Het gelukkige brein

Zweedse bestseller: Het ongelukkige brein van dr. Anders Hansen

Op 10 januari 2023 verschijnt Het ongelukkige brein (oorspronkelijke titel: Depphjärnan) van de Zweedse psychiater dr. Anders Hansen. Centraal staat de vraag: Hoe komt het dat zoveel mensen in onze moderne samenleving last hebben van depressie en angsten, terwijl we het nog nooit zo goed hebben gehad? 

Waar gaat Het ongelukkige brein over?

De Zweedse psychiater Anders Hansen zoekt in Het ongelukkige brein de verklaring op de vraag waarom we ons zo vaak ongelukkig voelen in ons verre verleden. Depressie en angst zijn namelijk natuurlijke reacties van ons brein. Ze komen voort uit vroegere tijden, waarin we voortdurend het risico liepen om te sterven door honger, geweld of infecties. We zijn niet gemaakt om de hele tijd blij en gelukkig te zijn. Als dat zo was, dan zouden onze voorouders het niet hebben overleefd.

Het heeft geen intrinsieke waarde dat wij gezond, gelukkig, aardig, harmonisch of slim waren. Voor de evolutie telde er maar één ding: overleven en kinderen krijgen. Juist dat besef heeft mijn kijk op de mens volledig veranderd. Het lichaam is ontwikkeld voor overleving en voortplanting, niet voor gezondheid. Het brein is ontworpen voor overleving en voortplanting, niet voor welzijn.

dr. Anders Hansen

Dit toegankelijke en fascinerende boek helpt je om minder bezig te zijn met de constante zoektocht naar geluk, en in plaats daarvan beter voor je brein en je lichaam te zorgen in onze huidige digitale samenleving.

Het gelukkige brein
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Over de auteur

Anders Hansen (1974) is een Zweedse psychiater, schrijver en spreker. Daarnaast presenteert hij op televisie zijn eigen documentaireseries over de mysteries van het menselijk brein. Hansen heeft meerdere bestsellers op zijn naam staan en er zijn wereldwijd meer dan 1,4 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Van Het ongelukkige brein zijn in Zweden in een half jaar tijd ruim 106.000 exemplaren verkocht. De vertaalrechten zijn verkocht aan 35 landen.

Hier is Het ongelukkige brein verkrijgbaar

Het ongelukkige brein van Anders Hansen (ISBN 9789400515451) komt uit op 10 januari 2023. Het boek wordt uitgegeven door AW Bruna Uitgevers en is vertaald door Perpetua Uiterwaal.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.