Deense kinderfilm: Het ongelofelijke verhaal van de mega grote peer

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Wat leuk – vanaf 21 juni 2018 draait er een Deense kinderfilm in de Nederlandse bioscopen. De animatiefilm van Amalie Naesbi Fick, Jørgen Lerdam en Philip Einstein Lipski heeft de spannende titel ‘Het ongelofelijke verhaal van de mega grote peer‘. En het zal je niet verbazen dat fantasie er een grote rol in speelt 🙂

Het ongelofelijke verhaal van de mega grote peer
Afbeelding met dank aan September Film

Havenstadje Solby

Het verhaal van de film begint in het havenstadje Solby. Daar ontmoeten we kat Mitcho en olifant Sebastiaan, die op een dag flessenpost vinden met een zaadje èn een mysterieuze boodschap van de burgemeester, die al een jaar vermist wordt. Dat is het begin van een spannende zoektocht naar een mysterieus eiland. Onderweg krijgen Mitcho en Sebastiaan te maken met een nachtzwarte zee, een verschrikkelijke zeedraak, afschrikwekkende piraten en die mega grote peer dus! En wat zou er toch gebeuren als je het zaadje uit de fles plant?

Het ongelofelijke verhaal van de mega grote peer
Afbeelding met dank aan September Film

Nagesynchroniseerd

Als je je Deens wilt oefenen, is het jammer, maar voor kleine kinderen is het fijn dat de film is nagesynchroniseerd. Voor de Nederlandse nasynchronisatie zorgde Mats Hoogland voor de stem van Sebastiaan, Nathalie Haneveld voor die van Mitcho, Frank Hoelen voor die van professor Glucose en Hein van Beem voor de stem van burgemeester JB.

Naar het boek over de peer

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jakob Martin Strid. Dat is ook naar het Nederlands vertaald en zit vol met prachtige illustraties. Zowel in het boek als in de film wordt de wereld gezien door de ogen van kinderen. Dan blijkt dat volwassenen eigenlijk de meest bizarre wezens zijn die je maar kunt bedenken…

Het ongelofelijke verhaal van de mega grote peer is een productie van Nordisk Film Production en wordt in Nederland uitgebracht door September Film. De muziek bij de film werd gemaakt door Fridolin Nordsø, wiens werk je ook hebt kunnen horen op soundtracks van televisieseries als Rita, The Bridge en Herrens Veje.

Hier kun je Het ongelofelijke verhaal van de megagrote peer bestellen. Hier kun je nakijken of de film op dit moment te streamen is op Netflix of andere streaming-platformen. Bekijk hier alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Printmijnstad.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *