hej denemarken

Op de leeslijst: Hej Denemarken van Svea Ersson

Vandaag kwam ik een boek tegen met een titel die me meteen nieuwsgierig maakte: Hej Denemarken. Het is geschreven door Svea Ersson – een naam die mijn nieuwsgierigheid ook al prikkelde. Ik ben er dus maar meteen even in gedoken en nu staat Hej Denemarken op mijn leeslijst. Is het ook iets voor jou?

Het verhaal van Hej Denemarken

Hoofdpersoon van Hej Denemarken is Merel. Precies op de dag dat zij promotie krijgt, stelt haar vriend Robin voor om in Denemarken te gaan wonen. Merel gaat mee, maar de twee hebben het niet makkelijk in hun nieuwe thuisland. Er lijkt iemand te zijn die ze liever kwijt dan rijk is daar. Als klap op de vuurpijl wordt Robin, die zich toch al steeds vreemder begon te gedragen, gearresteerd op verdenking van moord. Wat moet Merel daar nu weer van denken?

hej denemarken
Afbeelding met dank aan De Crime Compagnie

Eerlijk gezegd doet de cover me meer denken aan Noorwegen dan aan Denemarken. En de eerste bladzijden van het boek, deden me meer denken aan de damesromannetjes die ik als puber wel eens las, dan aan een thriller. Maar het schijnt toch nog behoorlijk spannend te worden verderop in het boek…

Over Svea Ersson

Svea Ersson komt niet uit Scandinavië (ook al zou dat afgaande op haar naam wel prima kunnen). Ze is ‘gewoon’ een Nederlandse, maar heeft wel meerdere boeken geschreven die zich afspelen in Scandinavië. In 2008 won ze een schrijfwedstrijd van uitgeverij De Crime Compagnie, Vrouwenthrillers.nl en Chicklit.nl. Op basis van dit winnende manuscript kwam in 2009 haar debuut Alleen Eva uit, dat zich afspeelt in Zweden. Verder schreef ze onder andere de boeken Zonder Lisa, Voor altijd Isa en Na Melanie.

Alleen Eva

Erssons debuutroman Alleen Eva speelt zich dus af in Zweden. Hoofdpersoon is de 32-jarige Eva. Ze is getrouwd, stiefmoeder van twee pubers en lijkt een zorgeloos leventje te lijden. Maar wanneer ze op een dag een dreigbrief ontvangt, is dat het begin van een reeks nare gebeurtenissen. Als Eva het Zweedse zomerhuis van haar buurvrouw erft, hoopt ze daar rust te vinden. Maar helaas: het zomerhuis is vervallen en de schrijver van de dreigbrieven blijkt haar ook in Zweden te kunnen vinden. Pluspuntje: er blijkt wel een erg leuke jongen rond te lopen.

Ik ga deze boeken van Svea Ersson onthouden voor als ik behoefte heb aan een ontspannend boek, want uit de recensies begrijp ik dat ze makkelijk weglezen. Nu alleen nog kiezen: zal ik dan beginnen in Zweden of in Denemarken?

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.