film the last ones

‘Nordic western’ The Last Ones in Nederland te zien

Vanaf 8 september 2022 kun je in de Nederlandse filmhuizen naar een heuse ‘Nordic western’. De Fins gesproken film The Last Ones gaat over het barre leven in een Laplands mijnstadje, waar mijnbouw en het houden van rendieren met elkaar botsen. Het leven lijkt één en al strijd: een strijd tussen culturen, een strijd tussen generaties en een strijd van man tot man. Ik ben benieuwd!

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Het verhaal van The Last Ones

The Last Ones is een ‘Nordic western’ die zich afspeelt tegen de achtergrond van een majestueus landschap. Daarnaast is het een kleurrijke aanklacht tegen de uitbuiting en hebzucht die kapitalisme met zich meebrengt.

In de diep bevroren bodem van de prachtige maar barre toendra in Lapland hebben de mijnwerkers het zwaar. Hun baas maakt het er niet makkelijker op. Mijnwerker Rupi wordt verscheurd tussen loyaliteit aan zijn vader, een inheemse rendierhoeder, en de manipulatieve eigenaar van de mijn. Die probeert de rendierhoeder van zijn land te verdrijven, zodat hij de mijn kan uitbreiden. Maar er is ook strijd op kleinere schaal . Meerdere mannen in de nederzetting strijden namelijk ook nog eens om de gunst van de aantrekkelijke Riita.

film the last ones
Foto via Filmdepot

Estse regisseur en Oscar-inzending

De film The Last Ones is Fins gesproken en speelt zich af in Lapland. De regisseur van de film, Veiko Õunpuu, komt uit Estland. The Last Ones was in 2021 zelfs de Estse inzending voor de Oscars. Op 8 september 2022 wordt de film in Nederland uitgebracht door De Filmfreak. Hier vind je de bioscoopagenda voor deze film.

Bekijk hier alvast de trailer:

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.