Film uit en over Noorwegen: Heart of Lightness

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Sinds mijn reis naar winters Noord-Noorwegen ben ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar hoe het daar in de zomer is. Des te meer reden om uit te kijken naar de film Heart of Lightness. Deze film, die is geregisseerd door Jan Vardøen en binnenkort in Noorwegen in première gaat, speelt zich af tijdens een zomer op de Noorse eilandengroep de Lofoten, boven de poolcirkel.

Het verhaal van Heart of Lightness

Een groep Britse acteurs wordt daar door een worstelende regisseur naartoe gehaald voor een vertolking van Henrik Ibsens De vrouw van de zee (Fruen fra Havet). Geen van allen is ooit in Noord-Noorwegen geweest. Te midden van het poëtische landschap en onder het licht van een nooit ondergaande zon maakt het team intense momenten mee.

Sinds ik deze trailer heb gezien, kan ik bijna niet meer wachten. Vind jij hem ook zo mooi? (Hier kun je nakijken of de film inmiddels online te streamen is.)

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

4 thoughts on “Film uit en over Noorwegen: Heart of Lightness

 1. De Lofoten, prachtig! Ik hoop echt dat deze film ook in Nederland uitgebracht gaat worden. Ik krijg wel een beetje heimwee bij het zien van deze beelden.
  Als je dan toch een keer in de zomer naar Noorwegen wilt reizen Sandra, ja, dan is dit een schitterend reisdoel. Het landschap, de kleuren, de zee, het is soms bijna niet te bevatten hoe mooi het er is.

   • Maria says:

    Gistermiddag heb ik me suf gezocht op internet naar deze film. Ibsen interesseert mij minder, de Lofoten veel meer.
    Ach, wat is het licht toch mooi daar, de uitzichten, de grootsheid van de natuur.
    Deze film heb ik nog niet kunnen bemachtigen via internet. Alleen via betaalprogramma’s waar ik niets voor voel en ook bol.com heeft het niet in het assortiment. Ik had goede hoop, omdat de film inmiddels al vier jaar oud is.
    Het zal wellicht lukken via de handel in Noorwegen, internet, zoals men ook boeken kan bestellen. Andere mogelijkheid is via Nina Løkken, een Noorse, die al langere tijd een Noorse boekwinkel heeft in Nijmegen. Ze verkoopt nog veel meer dan boeken en weet misschien de weg. Naam: Noorse boekwinkel Nijmegen.
    Bare den som vandrer, finner nye veier (zoals de Noren zeggen: slechts zij die wandelen, vinden nieuwe wegen!)

 2. Naar de Lofoten om de film op te moeten halen? Daar ben ik helemaal voor! Kunnen we meteen alle filmlocaties bezoeken 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *