scandinavische series

Film uit en over Noorwegen: Heart of Lightness

Sinds mijn reis naar winters Noord-Noorwegen ben ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar hoe het daar in de zomer is. Des te meer reden om uit te kijken naar de film Heart of Lightness. Deze film, die is geregisseerd door Jan Vardøen en binnenkort in Noorwegen in première gaat, speelt zich af tijdens een zomer op de Noorse eilandengroep de Lofoten, boven de poolcirkel.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Het verhaal van Heart of Lightness

Een groep Britse acteurs wordt daar door een worstelende regisseur naartoe gehaald voor een vertolking van Henrik Ibsens De vrouw van de zee (Fruen fra Havet). Geen van allen is ooit in Noord-Noorwegen geweest. Te midden van het poëtische landschap en onder het licht van een nooit ondergaande zon maakt het team intense momenten mee.

Sinds ik deze trailer heb gezien, kan ik bijna niet meer wachten. Vind jij hem ook zo mooi?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

4 reacties

 1. De Lofoten, prachtig! Ik hoop echt dat deze film ook in Nederland uitgebracht gaat worden. Ik krijg wel een beetje heimwee bij het zien van deze beelden.
  Als je dan toch een keer in de zomer naar Noorwegen wilt reizen Sandra, ja, dan is dit een schitterend reisdoel. Het landschap, de kleuren, de zee, het is soms bijna niet te bevatten hoe mooi het er is.

   • Gistermiddag heb ik me suf gezocht op internet naar deze film. Ibsen interesseert mij minder, de Lofoten veel meer.
    Ach, wat is het licht toch mooi daar, de uitzichten, de grootsheid van de natuur.
    Deze film heb ik nog niet kunnen bemachtigen via internet. Alleen via betaalprogramma’s waar ik niets voor voel en ook bol.com heeft het niet in het assortiment. Ik had goede hoop, omdat de film inmiddels al vier jaar oud is.
    Het zal wellicht lukken via de handel in Noorwegen, internet, zoals men ook boeken kan bestellen. Andere mogelijkheid is via Nina Løkken, een Noorse, die al langere tijd een Noorse boekwinkel heeft in Nijmegen. Ze verkoopt nog veel meer dan boeken en weet misschien de weg. Naam: Noorse boekwinkel Nijmegen.
    Bare den som vandrer, finner nye veier (zoals de Noren zeggen: slechts zij die wandelen, vinden nieuwe wegen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.