When the dust settles

De impact van terrorisme in de Deense serie When the dust settles

In de nieuwe Deense serie When the dust settles (Når støvet har lagt sig) raken de levens van 8 mensen die elkaar eerder niet kenden met elkaar verbonden door een terroristische aanslag in Kopenhagen. Wat ging er vooraf aan dit tragische moment en hoe beïnvloedt het de levens van deze verschillende personen? We gaan het zien, want de serie is nu verkrijgbaar op dvd.

When the dust settles
Foto Jason Alami via Lumière

De verhalen van When the dust settles

De serie is dus een soort verhalenverzameling. Als kijker beleef je de terroristische aanslag en de effecten ervan vanuit acht verschillende perspectieven:

  • Loodgieter Morten, die samen met zijn vrouw probeert hun zoon het rechte pad op te trekken.
  • De zure oude Holger, die zijn kinderen verstoot.
  • De kleine Marie, die bang is om haar moeder kwijt te raken.
  • Ginger, die dakloos is.
  • Zangeres Lisa, die per ongeluk zwanger is geworden.
  • Kapper Jamal, die het gehad heeft met zijn familie.
  • Chef-kok Nikolaj, die niemand spaart op zijn missie naar succes.
  • Minister van Justitie Elisabeth, die haar pensioen maar blijft uitstellen.

In drie weken tijd raken de levens van deze hoofdpersonen met elkaar verbonden. De gewelddadige terroristische aanslag is voor hen allemaal een realitycheck: als de dood zo dichtbij is, maak ik me dan wel druk om de dingen die er écht toe doen?

Kijk When the dust settles nu zelf

When the dust settles bestaat uit 10 afleveringen van een uur en is nu verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.