serie The Orchestra

Chaos op de werkvloer in de Deense serie The Orchestra

Vanaf nu kun je kijken naar het eerste seizoen van de Deense serie The Orchestra (Orkestret). Deze muzikale satire laat de regels, hiërarchieën en machtsstrijd zien achter de schermen van het Copenhagen Symphony Orchestra en confronteert de kijker met allerlei dilemma’s en conflicten rondom #metoo en gender. De serie wordt op IMDb beoordeeld met een 8,1 en won meerdere awards, onder andere voor beste komedie, beste acteur, beste korte televisieserie en beste vrouwelijke bijrol.

Het verhaal van The Orchestra

The Orchestra is een tragikomische, muzikale satire die zich afspeelt in en rond een Deens symfonieorkest. Je kijkt mee achter de schermen van het orkest en de verhoudingen die de muzikanten in hun greep houden. Het orkest blijkt dan een broeinest van machtsstrijd, jaloezie, relatieproblemen en hilarische situaties.

Midden in deze chaos ontstaat er een ongewone vriendschap tussen de nieuwe onderdirecteur Jeppe en de tweede klarinettist Bo, die altijd erg op zichzelf is. De twee buitenbeentjes vinden een gezamenlijke vijand in de charmante, eerste klarinettist Simon, die vreemdgaat met de vrouw van Jeppe.

Wie pakt uiteindelijk de solo en wie speelt alleen in de symfonie?

serie The Orchestra
Foto met dank aan Lumière/Media Tornado

Waar is The Orchestra te zien?

De muzikale komedieserie The Orchestra bestaat uit 10 afleveringen van 28 minuten en is verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

3 reacties

  1. Hallo Sandra.
    Even een tip.
    Als je een ziggo – abonnement hebt kun je de serie The orchestra nu al bekijken.
    Hart. groet Helena

  2. Het is een prima serie met goede klassieke muziek. Af en toe een beetje plat maar dat is wel vaker bij films uit Scandinavië. We hebben twee keer vijf afleveringen gekeken met ons Ziggo abonnement. Omdat deze serie eigenlijk pas in de winter uitgezonden wordt snappen we nu ook pas de onder meer kerstsfeer. We zijn benieuwd of er inderdaad een vervolg komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.