serie Oxen

Nederlander Scholten van Aschat speelt in Deense serie Oxen

De Deense serie Oxen is gebaseerd op de bekende Oxen-boeken van Jens Henrik Jensen. En er zit ook nog een Nederlands tintje aan deze Scandinavische serie: de Nederlandse Gouden Kalf-winnaar Reinout Scholten van Aschat speelt de rol van Nico. Jacob Lohmann vertolkt de hoofdrol van Niels Oxen en de regie is in handen van Jannik Johansen (die ook meewerkte aan de serie Borgen).

Het verhaal van Oxen

Oxen gaat over Niels Oxen, de hoogst gedecoreerde oorlogsheld van Denemarken. Wanneer hij de dood van een medesoldaat wil laten onderzoeken, wordt hij erin geluisd, valselijk beschuldigd van moord en krijgt hij oneervol ontslag. Hij trekt zich terug in de Deense bossen.

Frigg Mossmann (Ellen Hillingsø), het hoofd van de Deense inlichtingendienst, neemt contact met hem op. Ze is overtuigd van zijn onschuld, maar houdt er zelf een verborgen agenda op na. Samen ontrafelen ze een bloederige samenzwering die reikt tot in de hoogste regionen van de Deense regering.

serie Oxen
Foto: Mike Kolloffe via Media Tornado

Gebaseerd op de Oxen-boeken

De Deense serie Oxen is gebaseerd op de Oxen-boeken van Jens Henrik Jensen, die in Nederland zijn verschenen bij uitgeverij A.W. Bruna. Tot nu toe zijn in deze reeks de volgende Oxen-boeken verschenen:

  • De hondenmoorden
  • Gladiator
  • Wolf
  • Bevroren vlammen
  • De schaduwmannen
  • Pelgrim (april 2024)

Waar is de serie Oxen te zien?

De serie Oxen bestaat uit 6 afleveringen van 45 minuten en is verkrijgbaar op dvd. In juni 2024 is de serie te zien op televisie bij NPO.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.