Deense serie Elvira

Deense serie Elvira: van introvert tot Robin Hood

De Deense serie Elvira combineert misdaad en humor met elkaar. De serie gaat over een vrouw die naar aanleiding van een verdwijning in haar directe omgeving uit haar comfortzone stapt, waardoor haar leven compleet verandert. Ik ben er wel nieuwsgierig naar!

Het verhaal van de Deense serie Elvira

De titelrol van de serie, die van de 35-jarige Elvira Gregersen, wordt gespeeld door Sara Klein Larssen. Elvira is een introvert die zich niet echt op haar gemak voelt bij sociale interactie. Ze vindt haar leven oké, maar echt gelukkig is ze niet. Elvira werkt als receptioniste in een bordeel dat wordt gerund door haar beste vriend, politieagent Køster (gespeeld door Peter Plaugborg). Maar wanneer Candy, een van de prostituees, spoorloos verdwijnt, stapt Elvira buiten haar comfortzone. Ze verandert van een ongemakkelijke introvert in een detective die voor niets en niemand terugdeinst en gaat de strijd aan met mensen die de zwaksten in de samenleving laten zitten. En nu ze haar leven zo compleet heeft omgegooid, komen er steeds meer bijzondere dingen op Elvira’s pad.

Deense serie Elvira
Foto: Lumiere via Media Tornado

Waar is Elvira te zien?

Dit eerste seizoen van de Scandinavische serie Elvira bestaat uit 8 afleveringen van 40 minuten. Vanwege geweld en grof taalgebruik is het kijkwijzeradvies van deze serie vanaf 16 jaar. De serie is verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.