De Zweedse affaire

Heerlijk lezen: De Zweedse affaire van Karen Swan

Alsof op vakantie zijn in Zweden nog niet heerlijk genoeg is, las ik tijdens onze zomervakantie in Zweden ook nog een heerlijk ontspannend boek van feelgood-auteur Karen Swan. Deze keer speelt het zich af in Zweden – echt iets voor mij dus (en misschien ook wel voor jou). De Zweedse affaire kwam uit op 8 juli, vlak voor onze vakantie naar Zweden. En wat heb ik er een plezier aan beleefd!

Het verhaal van De Zweedse affaire

De Zweedse affaire gaat over twintiger Bell, die als nanny in een welgesteld Zweeds gezin werkt. Bell is gek op de drie kinderen in het gezin en kan het ook goed vinden met hun ouders, Hanna en Max. Ze wonen in een mooi huis in Stockholm en brengen de zomer door in hun zomerhuis in de Stockholm-archipel, vlak bij Sandhamn.

Op een dag neemt Bell een telefoontje aan dat dit idyllische gezinsleven in gevaar brengt. Een persoon uit het verleden komt zijn plek opeisen. Bell ontmoet hem zelf zonder het te weten onder heel andere omstandigheden en dat maakt de situatie nog ingewikkelder. Kan Bell nog wel in het gezin blijven, of is het tijd voor haar om deze heerlijke plek in Zweden achter zich te laten?

De Zweedse affaire

Helemaal in Zweedse sferen

In grote lijnen deed het boek me erg denken aan de romannetjes die ik als tiener tijdens de zomervakantie wel eens uit campingbibliotheken leende en las. Een vrouw met een moeilijk verleden, een norse man die een groot verdriet met zich mee blijkt te dragen, misverstanden waardoor alles een paar keer goed lijkt te komen en toch weer in de soep loopt en uiteindelijk… Het is niet voor niets feelgood natuurlijk. Voor de spanning hoef je dit boek dan ook niet te lezen, al zitten er wel een paar kanten aan het verhaal die pas aan het einde van het boek helemaal duidelijk worden.

Wat dit boek wat mij betreft echt fijn maakt om te lezen, is hoe Karen Swan de sfeer van Zweden weet te omschrijven. Door de ogen van Bell fiets je door Stockholm, vaar je in een zeilboot tussen de rotseilanden van de archipel en vier je Midzomer in Sandhamn. De rust van de eilanden, houten zomerhuisjes die van generatie op generatie overgaan en de zomerdagen waarop het nauwelijks donker wordt… Als je van Zweden houdt, kom je in dit boek ongetwijfeld herkenbare dingen tegen.

Ik vond het heerlijk om hierover te lezen terwijl ik zelf ook echt in Zweden was. Maar het boek is ook perfect voor als je thuis wel een beetje Zwedengevoel kunt gebruiken.

Over Karen Swan

Karen Swan is de ultieme feelgood-auteur. Ze schrijft romantische verhalen die zich afspelen op allerlei herkenbare plekken wereldwijd. Swan begon haar carrière trouwens niet als schrijver, maar als modejournalist. Ze gaf haar baan op om voor haar drie kinderen en haar puppy te zorgen. Dat gaf haar ook de gelegenheid om een langgekoesterde droom te verwezenlijken: schrijver worden. Inmiddels heeft ze in Nederland en België al meer dan 40.000 exemplaren van haar boeken verkocht.

De Zweedse affaire is niet het enige boek van Karen Swan dat echt iets is voor Scandinaviëfans. Eerder schreef ze namelijk al Een Noorse winternacht. Ook dat vond ik een heel fijn boek om te lezen.

Lees De Zweedse affaire zelf

De Zweedse affaire van Karen Swan (ISBN 9789401615150) is een uitgave van Xander Uitgevers en kost € 18,50. Het boek is vertaald door Ireen Niessen.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Graag wil ik de uitgever hartelijk bedanken voor het toesturen van dit boek.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.