de das fredrik persson

Op de leeslijst: De Das van Fredrik Persson Winter

Er staat weer een nieuw spannend boek uit Zweden op mijn leeslijst: De Das van de Zweedse schrijver Fredrik Persson WInter. De korte samenvatting van het verhaal klinkt superspannend, dus dat belooft veel goeds. De Das verschijnt op 4 januari, tijdens de maand van de Scandinavische thriller.

de das fredrik persson
Foto met dank aan de uitgever

Het verhaal van De Das

Elk jaar, in de nacht van 5 op 6 november, slaat hij toe: de Das. Een seriemoordenaar die inbreekt in de kelder van het huis van zijn prooi. Zijn slachtoffers worden de grond in gesleept en verdwijnen vervolgens spoorloos.

Op een dag vindt uitgever Annika Granlund voor de deur van haar kantoor een met modder besmeurd manuscript. De titel is De Das en het verhaal is een morbide biografie van een seriemoordenaar die ondergronds leeft. Annika ziet kans met dit manuscript haar noodlijdende uitgeverij te redden, die failliet zal gaan als ze niet snel een bestseller vindt.

Ze besluit het uit te geven, ook al is het een controversieel verhaal. Haar beslissing blijkt dramatische gevolgen te hebben. Langzaam maar zeker raakt ze weer in de greep van de duistere krachten die ze als kind dacht te hebben overwonnen.

Het laat haar niet meer los: Wie is de Das? Wie schreef het boek? En wie of wat houdt zich schuil onder de grond?


Wat een debuut weet Fredrik Persson Winter te schrijven met De Das! Dit boek kruipt onder je huid, daarom ook de volgende waarschuwing: lees dit boek niet als het donker is, als je alleen thuis bent of als je een kelder hebt.

Nynke de Vries – Boekhandel Binnert Overdiep, Heerenveen

Over Fredrik Persson Winter

Fredrik Persson Winter is schrijver en podcastmaker. Hij schreef eerder jeugdliteratuur onder het pseudoniem Fredrik Persson en is een van de vaste medewerkers aan de succesvolle Zweedse podcast Fantastisk Podd over het schrijven van sciencefiction, fantasy en horror. De Das is zijn thrillerdebuut.

Wie zin heeft in een angstaanjagende thriller met alles erop en eraan: zoek niet verder. Dit boek heeft alles. Fredrik Persson Winters thriller staat als een huis.

Zweedse krant Ölandsbladet

De Das (ISBN 9789400512993) is naar het Nederlands vertaald door Sophie Kuiper en in Nederland uitgegeven door uitgeverij AW Bruna. Het boek heeft ongeveer 400 bladzijden en komt uit op 4 januari 2022.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Let op, er is nu ook een opvolger: Karma.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.