hygge

Tips en citaten over Hygge: een boekje vol inspiratie voor een relaxt leven

Citaten doen het behalve op klassieke tegeltjes ook goed op Facebook en Instagram. En ze zijn niet voor niets zo populair. De beste citaten herinneren ons aan dingen die we belangrijk vinden in ons leven en zorgen ervoor dat we die niet uit het oog verliezen. Een veilig en gezellig huis bijvoorbeeld, en de tijd nemen om van het leven te genieten. Of zoals de Denen zeggen: hygge. Kun je af en toe wel een geheugensteuntje gebruiken om hygge niet uit het oog te verliezen? Dan is dit boek vol tips en citaten misschien wel een leuk (december)cadeautje voor jou.

Boek hygge relaxed leven

Bekende namen

Je zou misschien verwachten dat een boek over hygge vooral citaten van mensen uit Scandinavië bevat. Maar omdat een gevoel van veiligheid, knusheid en tevredenheid iets universeels is, bevat dit boek citaten van bekende namen uit alle windstreken. En niet de minste! Wat denk je van Cicero, Vergilius en Karel de Grote? Of laat je je liever adviseren door Mahatma Gandhi, Eleanor Roosevelt, Winston Churchill of John F. Kennedy? Zelfs Albert Einstein doet een duit in het zakje, net als de schrijvers Goethe, Oscar Wilde, Jane Austen, Lev Tolstoj, Tolkien en (wel uit Scandinavië) Hans Christian Andersen. Van het witte doek kom je onder andere James Dean, Stephen Fry, Marilyn Monroe en Steven Spielberg tegen in dit boek over hygge.

Praktische tips

Om echt iets te kunnen met de citaten, worden die in het boek regelmatig gekoppeld aan praktische tips. Je kunt hierbij denken aan tips op de volgende gebieden:

  • Huis en tuin (zoals zorgen voor warmte en licht, bloemen, planten en kruiden)
  • Naar buiten gaan (bijvoorbeeld wandelen, fietsen, picknicken, kamperen of naar de sterren kijken)
  • Manieren om te ontspannen (yoga, ademhalingsoefeningen, ontspannende geluiden en geuren, een bad, lezen, schrijven etc.)
  • Eten en drinken (chocola wordt meerdere keren genoemd – hoe kan het ook anders) en dit op een hyggelige manier klaarmaken

Op de achterflap staat als uitsmijter nog wel een Scandinavisch gezegde:

Vrees minder, hoop meer. Eet minder, kauw meer. Haat minder, heb meer lief. Dan zijn alle goede dingen voor jou.

Als dat geen mooie belofte is…

Hier vind je het boek

Het boek Hygge – tips & citaten (ISBN 978-94-6354-012-4) heeft ongeveer 160 bladzijden en is geschreven door Jonny Jackson en Elias Larsen. Het boek is in 2017 in het Nederlands uitgegeven door uitgeverij De Lantaarn in een vertaling van Jörgen van Drunen.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met uitgeverij De Lantaarn.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.