De comeback van Tommy Roos

Zweedse Cecilia Klang schrijft De comeback van Tommy Roos

Meestal schrijf ik hier over Zweedse (of Deense, Noorse of Finse) boeken die vertaald zijn naar het Nederlands. Maar bij het boek De comeback van Tommy Roos, dat in januari 2023 uitkomt, ligt de link met Scandinavië anders. Dit boek is het eerste Nederlandse boek van de Zweedse auteur Cecilia Klang.

Waar gaat De comeback van Tommy Roos over?

Wanneer Tommy Roos op zijn vijftigste verjaardag in zijn halflege huiskamer zit, beseft hij dat hij een dieptepunt heeft bereikt. Waar hij vroeger nog de veelbelovende rockster was, ligt hij nu in scheiding met zijn jeugdliefde Martina, dreigt de fabriek waar hij werkt te verhuizen naar Estland en kijken zijn kinderen niet meer naar hem om.
Wie is hij, zonder zijn vrouw, zonder zijn werk? Met frisse tegenzin gaat Tommy op zoek naar zichzelf, geholpen door zijn beste vriend en een excentrieke voormalige operazangeres.

De comeback van Tommy Roos is een komische roman over vriendschap, liefde, de juiste toonhoogte en wat echt telt in het leven. Het boek is grappig, ontroerend, chagrijnig en geweldig. Het is een aanrader voor de lezers van Fredrik Backman en Graeme Simsion en de filmrechten zijn al verkocht voordat het boek is verschenen.

De comeback van Tommy Roos
Foto met dank aan de uitgever

Over de auteur

De Zweedse Cecilia Klang is communicatiemanager en auteur. De comeback van Tommy Roos is haar debuut in het Nederlands en het eerste deel van een gepland drieluik.

De comeback van Tommy Roos van Cecilia Klang (ISBN 9789021030777) heeft 384 bladzijden en komt uit op 12 januari 2023 bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Het boek zal beschikbaar zijn als paperback, e-boek en luisterboek.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.