boek Mayday van Suzanne Vermeer

Nieuw Scandinavië-boek van Suzanne Vermeer: Mayday

Ben jij ook zo’n fan van de boeken van Suzanne Vermeer? Haar heerlijke verhalen spelen zich af op de mooiste plekken ter wereld – ook op plekken in Scandinavië. Op dit moment lees ik haar nieuwe boek Mayday – en dat neemt je om te beginnen mee op een stedentrip naar Stockholm. Superleuk om te lezen! Ik besloot eens te kijken welke boeken van Suzanne Vermeer zich nog meer afspelen in het Hoge Noorden. Hieronder kun je lezen welke boeken ik heb gevonden. Heb ik nog boeken gemist? Laat het me weten!

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Mayday – Zweden

Op dit moment lees ik dus het boek Mayday van Suzanne Vermeer. Dat begint heel gezellig: Charlie Muller is met haar vriend op stedentrip Stockholm, waar ze onder andere het ABBA-museum bezoekt. Echt leuk om te lezen! Maar dan krijgt ze verschrikkelijk nieuws: het zeilschip waarmee haar broer Peter, zijn vrouw Femke en Femkes broer Robert onderweg waren van Finland naar Zweden, is gezonken. Niet veel later duiken Femke en Robert op in Estland, maar Peter blijkft spoorloos. Hij zou overboord zijn geslagen en zijn verdronken. De Zweedse autoriteiten denken aan een botsing met een walvis en willen de zaak niet verder onderzoeken. Maar Charlie wil zich er niet bij neerleggen en gaat samen met journalist Elina Kjellberg op onderzoek uit.

Noorderlicht – Noorwegen

In Noorderlicht viert Kim Romeijn haar dertigste verjaardag. Dat wil ze graag groots vieren met haar vrienden tijdens een rondreis door Noorwegen. Maar ze heeft nog een ander plan: ze wil haar lief Brian in Noorwegen ten huwelijk vragen. Maar Kims broer Eric is er niet zo van overtuigd dat Brian de juiste man is voor haar.

Tijdens de reis lopen de spanningen tussen de vijf mensen die Kim heeft meegevraagd al gauw op. Dat komt deels omdat ze totaal verschillend zijn. En wanneer ze onderweg worden ingehaald door een ander reisgezelschap, is ook nog vijandigheid tussen beide gidsen voelbaar.

Als Kim en Brian de ochtend na haar verjaardag wakker worden, blijkt dat niet iedereen de nacht heeft overleefd. Wie kan Kim nu nog vertrouwen?

Noorderlicht (ISBN: 9789400506435) verscheen in 2015 bij A.W. Bruna Uitgevers. Het boek heeft 264 bladzijden.

Nachtvorst – Noorwegen

In Nachtvorst brengt Lieke Brouwer de voorjaarsvakantie door bij haar familie in Noorwegen. Wanneer ze met vrienden gaat wildkamperen, verdwijnt een van hen. Dan boren ze over de Nachtvorst, die volgens een eeuwenoude mythe vijftienjarige kinderen laat verdwijnen in deze regio.

Vijfentwintig jaar later wordt Lieke gebeld door haar vriendin Birgit. Zij vertelt dat de Nachtvorst opnieuw heeft toegeslagen. Deze keer is de zoon van hun vriendin Freya verdwenen.

Lieke vertrekt naar Stavanger en gaat samen met Birgit op onderzoek uit. Ze zijn vastbesloten om erachter te komen wat er nu echt is gebeurd.

Nachtvorst (ISBN: 9789400513587) verscheen in 2022 bij A.W. Bruna Uitgevers. Het boek heeft 320 bladzijden.

Het Chalet – IJsland

In Het Chalet maken we kennis met hartsvriendinnen Annelies en Sara. Ze kennen elkaar al sinds de basisschool. Annelies en haar man Wim hebben een onbeantwoorde kinderwens. Hoe langer het duurt, hoe verbetener Annelies wordt. Dan gaat Wim in een dronken bui vreemd. Annelies besluit dat dit een teken is dat ze hun leven drastisch moeten omgooien. Ze vertrekt met Wim naar IJsland, om daar een B&B te beginnen.

Na een tijdje wonen en werken in IJsland nodigen Annelies en Wim Sara en haar nieuwe vriend uit om vakantie te komen vieren op IJsland. Sara verheugt zich er enorm op om bij te praten, maar ondanks het hartelijke weerzien merkt ze dat het huwelijk van Annelies nog steeds niet op rolletjes loopt. Bovendien gebeuren er vreemde dingen.

Wanneer Wim hen de stuipen op het lijf jaagt met een eng verhaal, probeert Sara zich daar niets van aan te trekken. Maar dan verdwijnt het kamermeisje…

Het Chalet (ISBN: 9789400506428) verscheen in 2015 bij A.W. Bruna Uitgevers. Het boek heeft 296 bladzijden.

IJskoud – Denemarken (en Groenland)

IJskoud gaat over de zestienjarige Johanna van Vliet, die in 1993 tijdens nieuwjaarsnacht verdween. De politie stond voor een raadsel: het leek wel alsof het meisje letterlijk in het niets was opgelost. Niemand heeft die bewuste nacht iets gezien en al snel lopen de weinige sporen die er zijn dood.

Vijfentwintig jaar later buigt inspecteur Ben de Groot van het coldcase-team zich over de zaak in een poging deze alsnog op te lossen. Maar wanneer hij dit aan Johanna’s familie vertelt, haar broer en bejaarde vader allesbehalve blij met zijn inspanningen. Johanna’s moeder is zo’n beetje ten onder gegaan aan de verdwijning van haar dochter. Wat voor nut heeft het dan om alles weer op te rakelen?

Alleen Johanna’s nichtje Olivia toont interesse in het raadsel rondom de verdwijning van haar tante. Ze begint haar eigen onderzoek en volgt een spoor dat haar uiteindelijk in Denemarken en Groenland brengt. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt.

IJskoud (ISBN: 9789400512689) verscheen in 2021 bij A.W. Bruna Uitgevers. Het boek heeft 320 bladzijden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.