boek LEGO

Boek LEGO: de familie achter het speelgoed van de eeuw

Heb jij het boek LEGO (oorspronkelijke titel: Et liv med LEGO) van Jens Andersen al in handen gehad? Het boek vertelt het bijzondere verhaal van de familie achter de populairste bouwblokjes ter wereld: die van LEGO uit Denemarken. Tijdens ons bezoek aan het LEGO House in Billund kwamen we al iets te weten over de geschiedenis van dit wereldberoemde speelgoedmerk. Maar het boek bevat nog veel meer informatie en – wat ik zelf heel leuk vind – ook heel veel foto’s van LEGO vroeger en nu. Er is zelfs privécorrespondentie tussen de familieleden te lezen. Echt een uniek kijkje achter de schermen!

Over het boek LEGO

LEGO kennen we allemaal. Elk jaar krijgen tussen de tachtig en negentig miljoen kinderen een doos LEGO cadeau. Nog eens tien miljoen volwassenen kopen een set voor zichzelf. Maar LEGO is veel meer dan speelgoed. Dat blijkt wel uit dit boek. Er zit een hele filosofie achter, een filosofie die al 90 jaar lang door de familie achter het bedrijf wordt gedeeld.

boek LEGO
Afbeelding met dank aan Xander Uitgevers

Het verhaal van wereldbedrijf LEGO is dus ook het verhaal van een Deense familie die al negentig jaar vecht voor het recht om te spelen – voor kinderen én volwassenen. De bekende Deense biograaf Jens Andersen vertelt het ongelooflijke levensverhaal van Ole Kirk Christiansen en zijn familie als een spannend boek. Zo lees je bladzijde voor bladzijde hoe een klein timmerbedrijf dankzij innovatie en creativiteit uitgroeide tot ’s werelds grootste speelgoedproducent én meest geliefde merk.

Het ongelooflijke verhaal van een plastic blokje dat een hele familie en een stad al meer dan honderd jaar in zijn greep houdt is verrassend spannend.

Weekendavisen

En het leuke is: de auteur vertelt het niet alleen, maar maakt je er ook echt deel van. Dat doet hij onder andere door middel van heel veel foto’s (van oude en nieuwe LEGO, maar ook privéfoto’s van de familie), maar ook door interviews en correspondentie tussen de verschillende familieleden te delen. En niet alleen de leuke dingen zijn te zien en te lezen: er zijn bijvoorbeeld ook foto’s van de begrafenis van Ole Kirk, en van een brand in de fabriek. Dat maakt het boek heel persoonlijk. Echt een kijkje achter de schermen van dit wereldberoemde merk.

boek lego

Over de auteur

Jens Andersen (1955) heeft een PhD in Nordic Literature, is docent en meermaals bekroond auteur. Hij schreef eerder de biografieën van de Deense schrijfster en dichteres Tove Ditlevsen, sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, de Deense koningin Margrethe en de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren.

Hier is het boek LEGO verkrijgbaar

Het boek LEGO van Jens Andersen (ISBN 9789401617857) is in Nederland uitgegeven door Xander Uitgevers en kost €29,99. Het is vertaald door Joost van der Meer en Bill Oostendorp. LEGO is een prachtig, dik boek met een harde kaft en zoals gezegd heel veel foto’s. Echt een mooi boek om in huis te hebben en je door te laten inspireren.

Ik kreeg het boek LEGO van de uitgever om erover te schrijven op Scandinavisch Leven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.